I FIZIČKA VEZA SA RUSIJOM: Emir Kusturica za "Novosti" o gasovodu - Mnogo lakše čekamo budućnost!

V.N.

31. 12. 2020. u 10:16

SADA je, posle gasa koji stiže iz Rusije u Srbiju, mnogo lakše čekati budućnost! Ne samo zbog toga što ćemo se sa manje novca grejati i dobiti "jeftiniju" ekonomiju - kaže za "Novosti" reditelj Emir Kusturica.

И ФИЗИЧКА ВЕЗА СА РУСИЈОМ: Емир Кустурица за Новости о гасоводу - Много лакше чекамо будућност!

Emir Kusturica

Mnogo važniji će biti psihološki efekat koji taj cevovod proizvodi i što će konačno Srbija i fizički biti vezana za Rusiju.

Prošlost je na našem tlu tako često trpila vojničku čizmu, strojevim korakom su ulazili u Beograd, kad god su mogli zasipali nas bombama, razaranjima, na kraju, sve to najviše radi krajnjeg cilja i puta koji je vodio na Bliski istok.

Velika sila je grabila da ovlada poljima nafte i gasa. Putevi nebeski jesu u međuvremenu promenjeni, najčešći prevoznici ljudi i robe su avioni, ali su gas i tečno zlato uvek imali drukčiji transport.

Evo jednog razloga da se umesto tenkova koji jure na jugoistok u pljačku, proslavi putanja cevovoda i gasa koji nam stiže i smanjuje mogućnost ponavljanja stare priče.

Umesto vojničke čizme koja gazi na jugoistok da bi se domogla bogatstva sa Bliskog istoka, cevovod sa Dalekog istoka pored toplote povećava šanse da nas mimoiđe prava okupatorska čizma!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna