ZA BOLJU SARADNJU RUSIJE I SRBIJE: Nenad Popović na sastanku u Moskvi (FOTO)

B. VLAHOVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - MOSKVA

08. 12. 2020. u 18:49

RUSIJA i Srbija žele da, uprkos problemima koje je donela pandemija korone, podignu ekonomsku saradnju na još već nivo nego što su imali do 2000. godine.

ЗА БОЉУ САРАДЊУ РУСИЈЕ И СРБИЈЕ: Ненад Поповић на састанку у Москви (ФОТО)

Foto: B. Vlahović

Za to postoje realne mogućnosti, a Srbi mnogu na rusko tržište da plasiraju viškove proizvodnje hrane - zajednička je ocena Jurija Borisova i Nenada Popovića, koopredsednika Rusko-srpskog komiteta za ekonomsku i naučnu tehničku i kulturnu saradnju naših zemalja.

- Ministar Nenad Popović je preuzeo funkciju od Ivice Dačića, mi ga dobro poznajemo i verujemo da on može da doprinese unapređenju saradnje naše dve prijateljske zemlje - kazao je Borisov, koji je inače prvi zamenik ruskog premijera.

Borisov je istakao da Rusija sa Srbijom ima odlične partnerske odnose koji se temelje na dugogodišnjem prijateljstvu, a ne na konjukturi.

Nenad Popović je kazao da ovako dobri odnosi nisu bili nikada do sada, a da su oni takvi zahvaljujući dobrim odnosima i uzajamnom poverenju predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Moskovski sastanak je imao za cilj da se napravi svojevrsna inventura učinjenog i planiranog kako bi u narednom periodu bila intezivirana saradnja dve prijateljske zemlje.

Borisov je istakao da nije slučajno što je Srbija dobila među prvim zemljama u Evropi rusku vakcinu „Sputnik-V“, da je i to znak prijateljstva i dobre saradnje.

Obraćajući se srpskim i ruskim novinarima Nenad Popović je posebno istakao ambiciozne planove ekonomske saradnje i uverenje da će se u bližoj budućnosti postići rekordan izvoz hrane u Rusiju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!