RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA: Tri glavne strateške prilike kada je reč o izlasku Srbije iz krize

B. Ca.

24. 11. 2020. u 14:22

DA Srbiju u reformi bankarskog sektora čekaju uzbudljiva vremena, ocenio je danas regionalni menadžer za Zapadni Balkan i Centralnu Evropu Međunarodne finansijske korporacije Ari Naim.

РАЗВОЈ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА:  Три главне стратешке прилике када је реч о изласку Србије из кризе

Arhiva

U obraćanju tokom Beogradskog ekonomskog foruma, koji se održava onlajn, istakao je tri glavne strateške prilike kada je reč o izlasku Srbije iz krize.

Prva je razvoj malih i srednjih preduzeća, kojima je i dalje mali pristup kreditima i iznosi 43 odsto BDP.

Prema njegovim rečima, druga mogućnost je da će Srbija morati da privuče sveže privatne investicije, kako bi se pokrenuo oporavak, pošto će iz krize izaći sa smanjenim javnim finansiranjem.

Održivi oporavak i zelenu ekonomiju naveo je kao treću mogućnost. Kako kaže, za manje od pet godina banke koje nisu uspele da postignu zelenu tranziciju u svom portfoliju imaće visok stepen rizika. Zaključio je da su preduzećima potrebne ne samo banke nego i kratkoročno i dugoročno investiranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)