MIHAJLOVIĆ POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SEOSKIH ŽENA: One vode računa i gazdinstvima i garant su očuvanja sela

J. Su.

15. 10. 2020. u 13:47

ŽENE bi trebalo da se udružuju, jer su one garant očuvanja sela.

МИХАЈЛОВИЋ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЕОСКИХ ЖЕНА: Оне воде рачуна и газдинствима и гарант су очувања села

Foto Tanjug

One žive teško, ali nisu zaboravljene. Zajedno sa ministarstvima finansija i poljoprivrede radićemo na izmeni dva zakona, koji će ženama omogućiti penziono i zdravstveno osiguranje, ali i podsticaje za ranjive kategorije, kojima pripadaju i žene sa sela.

Ovo je juče izjavila predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena.

- Poruka je da se udružuju i da budu zajedno, jer na taj način možemo da im obezbedimo novac za projekte - poručila je Mihajlović. - Žene su te koje vode računa o gazdinstvima, poljoprivrednoj proizvodnji i garant su očuvanja sela. Samo 12 odsto žena su vlasnice gazdinstava, tri od četiri žene rade za smeštaj i hranu, a 60 odsto njih nema pravo na penziju. Zato smo tu da stvorimo uslove da budu zdrave, da dobiju penzije i da imaju bolje, jednake uslove za život.

Takođe, radi se i na obezbeđenju bolje infrastrukture, kako bi žene i njihove porodice ostale da žive na selu, poručila je Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili