GRENEL NOVINARIMA: Obožavam skepticizam, držite nas za reč

Tanjug

22. 09. 2020. u 13:10

ГРЕНЕЛ НОВИНАРИМА: Обожавам скептицизам, држите нас за реч

Foto: Tanjug

SPECIJALNI savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je danas novinarima, u ambasadi SAD, da "obožava skepticizam", kakav je podrazumevalo pitanje jednog novinara na pres konferenciji - šta je danas uz posredstvo SAD novo potpisano po pitanju saradnje srpske i kosovoske privredne komore, kada već postoji sporazum iz 2013. godine.

- Obožavam skepticizam i treba da budete skeptični, da ovo ne bi ostale samo reči na papiru - rekao je Grenel.

Istakao je da su američka vlada i administracija predsednika Donalda Trampa veoma nestrpljivi po pitanju realizacije onog što je dogovoreno u Vašingtonu.

Držite nas za reč, pručio je Grenel.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je kazao da je sporazum iz 2013. podrazumevao saradnju između komora po pitanju otkanjanja svakodnevnih barijera u poslovanju, kao što su međusobno priznavanje laboratorijskih testova, kao i fitosanitarinih i veterinarskih sertifikata, te rešavanje problema za poštanske usluge, železnicu i drugo, kao i poveizvanje kompanija.

- Mi smo od 2013. do danas listu dosta dobro ispunili i pomogli biznisu da funkcioniše, pomogli u teškim vremenima da se posao odvija i sklapaju zajedničke kompanije, kao i da se odvija trgovina - istakao je Čadž.

Objašnjava da je danas potpisana zajednička izjava da se napravi tim koji će se baviti podrškom implementaciji onoga što su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti.

- Da vidimo na koji način privatni sektor može da pomogne realizaciji, da nađemo eksperte i da imamo kompanije koje će biti zjedno sa nama iz oblasti logistike, energetike, IT ... koje mogu da daju doprinos u raznim oblastima - naveo je Čadež.

Poručio je da je sada ostalo da mi obavimo naš deo posla, a to je realizacija projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)