MINISTAR MALI ODGOVORIO DEŽURNIM KRITIČARIMA: Rast zahvaljujući ekonomskom napretku

E. B. T.

13. 09. 2020. u 15:17

MINISTAR finansija, Siniša Mali, istakao je na svom Fejsbuk profilu da dobru vest o rastu penzija od šest odsto naredne godine, dežurni kritičari pokušavaju da minimiziraju i ospore.

МИНИСТАР МАЛИ ОДГОВОРИО ДЕЖУРНИМ КРИТИЧАРИМА: Раст захваљујући економском напретку

Foto Tanjug

On je podsetio da je predsednik Vučić najavio ovo povećanje za najstarije sugrađane od 1. januara prema tzv. švajcarskoj formuli, koja je usvojena izmenom Zakona o PIO fondu.

- Ipak ovu dobru vest dežurni kritičari pokušavaju da minimiziraju i ospore tako što kažu da se Vučić hvali rastom penzija, a da one rastu u skladu sa zakonom – naveo je Mali.

– Pa, naravno da rastu u skladu sa zakonom i prema švajcarskoj formuli koja je uneta u taj zakon. Tako i treba da bude, tako rade ozbiljne i odgovorne države.

On je podsetio da je upravo predsednik Srbije inicirao da povećanje penzija bude regulisano na taj način i omogućio da plate rastu nikad brže, što samim tim, prema formuli, znači i brži rast penzija.

- Upravo je on prethodno inicirao i fiskalnu konsolidaciju, čime smo stabilizovali naše javne finansije – naglasio je ministar.

– Dakle, nije se švajcarska formula pojavila u tom zakonu niotkuda, već je to deo sistemskih promena kojima smo se bavili prethodnih nekoliko godina.

Ponosni smo, zaključuje Mali, što će procenat povećanja penzija biti značajan, jer to znači bolji kvalitet života naših najstarijih građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri