"FIJAT" OSTAJE KOD NAS: Premijerka članovima Saveza samostalnih sindikata Srbije i potvrdila nastavak rada italijanske kompanije

E. B. T.

17. 02. 2022. u 19:05

FABRIKA "Fijat" ostaje u Srbiji. Ovo je potvrdila predsednica Vlade Ana Brnabić tokom današnjeg sastanka sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisavom Orbovićem i predstavnicima Sindikalne organzacije "Fijata" u Srbiji, na čiju incijativu je i organizovan ovaj susret.

ФИЈАТ ОСТАЈЕ КОД НАС: Премијерка члановима Савеза самосталних синдиката Србије и потврдила наставак рада италијанске компаније

Foto Promo

Time je stavljena tačka na spekulacije koje su se poslednjih dana mogle čuti u javnosti da "Fijat automobili Srbija" odlazi iz naše zemlje, kao i na bojazan radnika za njihovu egzistenciju.

- Strah za budućnost i opstanak fabrike je opravdan s obzirom na to su zaposleni u toku ove godine radili svega sedam dana, dok se, istovremeno, radnici pozivaju na tromesečni rad u Slovačku - navodi se u saopštenju SSSS. - Ova informacija bi mogla da utiče na smanjenje tenzija koje poslednjih meseci postoje među zaposlenima u kragujevačkoj fabrici.

Predsednik Sindikalne organizacije "Fijat automobili Srbija" Saša Đorđević, koji je prisustvovao sastanku, kaže da ostanak fabrike ono čemu su se radnici nadali i što su očekivali.

- Opstanak i ostanak "Fijata" je značajan, ne samo zbog boljitka Kragujevca, već i čitave Srbije, imajući u vidu i brojne kooperante ove fabrike - ocenjuje Đorđević. - Sve što se dešavalo sa "Fijatom" od početka pandemije virusa korona, nije moglo da zaobiđe Srbiju. Trend pada proizvodnje je problem sa kojim se suočavaju svi proizvođači na globalnom nivou.

ZARADA

PAŽNjU javnosti prethodnih dana privukla je informacija o slanju oko 30 kragujevačkih radnika na rad u Slovačku. Kako objašnjava Đorđević, na ovaj način su zaposleni dobili mogućnost da zarade.

- Kada ne radimo, mi smo plaćeni 65 odsto - navodi Đorđević. - Niko nije vršio pritisak, radnici su dobili ponudu da odu i zarade i o tome su sami odlučivali. To je deo naše kompanije u Slovačkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja