EVO KADA STIŽE GAS U SRBIJU: Bugarska objavila kada će obnoviti isporuke plavog energenta

Novosti online

02. 11. 2021. u 18:01

EKIPE za vanredne situacije kompanije „Bulgartransgaz“ nastavljaju sa radovima na popravci cevi na Transbalkanskom gasovodu, a očekuje se da će isporuke gasa u pravcu Srbije biti obnovljene noćas, saopštio je izvršni direktor kompanije „Bulgartransgaz“ Vladimir Malinov.

ЕВО КАДА СТИЖЕ ГАС У СРБИЈУ: Бугарска објавила када ће обновити испоруке плавог енергента

Foto: Tanjug

Malinov pretpostavlja da je uzrok havarije prirodno habanje cevi koja je položena pre 33 godine, a radove na obnovi otežava kamenit teren. Da bi se obnovio rad gasovoda treba da se zameni deo cevi ukupne dužine 27 metara.

Trenutno su u toku radovi na sanaciji. Prema rečima stručnjaka, bez obzira na curenje određene količine prirodnog gasa, ne postoji opasnost od zagađenja vazduha.

Dotok gasa u Srbiju, Rumuniju i Mađarsku gasovodom „Turski tok“ privremeno je obustavljen zbog pucanja cevi na deonici Vetrino-Hrabrovo u Bugarskoj.

Radio „Bugarska“ javila je da je 1. novembra u 3 sata ujutro pukla cev na starom delu gasovoda „Bulgartransgaza“ u ataru sela Vetrino ka Rumuniji.

Transport prirodnog gasa u Rumuniju je automatski obustavljen u 3.15 časova, a isproruke u pravcu Srbije i Mađarske obustavljene su u 7 časova.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!