UŽIVAJTE JOŠ DANAS, DOLAZI NAM HAOS: Poznati meteorolog najavio veliku promenu vremena!

Novosti online

11. 05. 2021. u 18:32

NAKON današnjeg sunčanog i letnjeg dana i 30°C, narednih dana svežije i veoma promenljivo vreme, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

УЖИВАЈТЕ ЈОШ ДАНАС, ДОЛАЗИ НАМ ХАОС: Познати метеоролог најавио велику промену времена!

Foto: Katarina Mihajlović

U Srbiji u nastavku dana sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura do 30°C. Duvaće umerena do jaka košava, a na jugu Banata jugoistočni vetar imaće povremeno olujne udare.

Od srede se menja sinoptička situacija nad Srbijom. Očekuje se pad vazdušnog pritiska i uticaj doline, pa će biti promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana posle podne i uveče, kaže Đurić.

Biće uslova i za lokalne i kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima. Već u sredu svežije, ali će biti i veoma sparno, uz temperature od 22 do 26°C. Košava će duvati samo još ujutro na jugu Banata, ali će i tamo vrlo brzo prestati, najavio je meteorolog.

Od četvrtka do nedelje će zbog delovanja visinskog ciklona nad Srbijom, biti veoma nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a i dalje će biti uslova za grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura biće od 18 do 24°C.

Inače, grmljavinske nepogode potpuno su uobičajena pojava u ovom delu godine na našem području i česta su odlika vremena u toplom delu godine, a nariočito tokom maja i juna, tj. krajem proleća i početkom leta, kaže Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve