NAREDNIH DANA O MERAMA – Vučić: Svuda bolji epidemiološki rezultati, situacija lošija u tri grada

Tanjug

27. 04. 2021. u 13:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su skoro svuda u Srbiji bolji epidemiološki rezultati i da će narednih dana biti razmatrane mere, kao i pitanje zahteva mnogih za uvođenje pozitivne diskriminacije za vakcinisane.

НАРЕДНИХ ДАНА О МЕРАМА – Вучић: Свуда бољи епидемиолошки резултати, ситуација лошија у три града

Foto: Printskrin/avucic

- Čekaćemo i narednih dana ćemo morati te važne odluke da donosimo. Ako mene pitate, radovao bih se otvaranju, rastu ekonomije i pravu na rad za ugostitelje, ali poštovaću odluku struke - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će biti popuštene mere za ugostitelje.

Predsednik je istakao da je ta odluka u nadležnosti Kriznog štaba.

Napomenuo je da se se tačno vidi razlika u mestima gde je niži procenat vakcinisanih građana, pošto u tim mestima ima više problema i veći je broj mrtvih.

Vučić dodaje da postoje predlozi, što traži i mistar zdravlja Zlatibor Lončar i lekari, da se uvede pozitivna diskriminacija za vakcinisane.

- Još to sagledavam, nije to laka odluka, svi traže da samo vakcinisani mogu da idu u restorane unutra, da idu na utakmice, da mogu da rade sve, dok ovi drugi ne - naveo je Vučić.

Situacija je sada po pitanju korone nešto bolja nego pre sedam dana i samo je za nijansu lošija u tri mesta. Kako je rekao, lošije je u Novom Pazaru i Šapcu, a u Novom Sadu nije baš sjajna situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)