VERUJEM U “TORLAK”: Lončar - bićemo 3. u svetu sa četvorovalentnom vakcinom

Tanjug

17. 04. 2021. u 14:22 >> 14:26

INSTITUT za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" biće treći proizvođač u svetu koji će praviti četvorovalentnu vakcinu protiv sezonskog gripa, poručio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

ВЕРУЈЕМ У “ТОРЛАК”: Лончар - бићемо 3. у свету са четворовалентном вакцином

Strane vakcine stigle u Beograd / Foto I. Marinković

-Tu neće stati. Praviće se i neke druge vakcine koje će se prodavati, već imamo upite iz celog sveta za kupovinu-, rekao je Lončar novinarima, nakon razgovora sa predstavnicima studentskih organizacija.

U "Torlaku" je počela proizvodnja ruske vakcine "Sputnjik V" protiv korona virusa, a ministar kaže da je napravljena probna serija koja je na testiranju u Rusiji, gde se procenjuje da li zadovoljava sve standarde.

On je rekao da će, čim se urade ta ispitivanja, u "Torlaku" započeti faza masovnije proizvodnje, te da će u narednim nedeljama taj institut imati vakcinu protiv kovida-19, kojom će, dodaje, biti vakcinisan i region.

-Verujem u “Torlak"- rekao je ministar, koji je danas u Palati Srbija sa predstavnicima studentskih organizacija razgovarao o značaju vakcinacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

gedža

17.04.2021. 15:08

Bravo gospodine Ministre. I mi Srbi verujemo u Torlak. Imao je reputaciju kvalitetnog i stručnog međunarodnog Instituta. Održite to stečeno iskustvo saradnjom sa međunarodnim vodećim institucijama u struci. Ima Srbija i kvalitet i želju da napreduje.