ŠTA NAS ČEKA ZA USKRS? Doktor Kon otkrio da li se razmatra uvođenje novih mera pred praznik

Novosti online

16. 04. 2021. u 08:58

EPIDEMIOLOG dr Predrag Kon istakao je posle sednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa , govoreći o predstojećim praznicima da na ovom sastanku nije bilo rasprave o merama koje bi upravo zbog Vaskrsa mogle da budu donete.

ШТА НАС ЧЕКА ЗА УСКРС? Доктор Кон открио да ли се разматра увођење нових мера пред празник

Foto: P. Milošević

- Nije bilo rasprava oko mera za praznike na sednici. Bar ja lično ne očekujem da ćemo o tome nešto posebno pričati. Mislim da je do sada dovoljno poznato o tome. Biće apel svima da se izbegavaju ti kontakti, ali to je samo moje mišljenje. Dakle, nije bilo rasprave o tome - istakao je dr Kon.

On je naveo da je epidemiološka situacija u našoj zemlji izlašla iz vanredne.

- Još imamo veliki broj pacijenata u bolnicama, ali je povećan broj otpusta i polako dolazi do pražnjenja bolnica. Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole, stariji razredi osnovne i srednjoškolci. S druge strane, kao podrška turizmu, izjednačena je cena PCR testiranja za naše građane i za strance. Takođe je doneta odluka vezano za Beogradski maraton da se može za takmičarski deo krenuti u pripreme, a što se tiče ostalog to ćemo videti. Zavisi od situacije. Drugih mera nema - rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)