IMUNOLOG SRĐA JANKOVIĆ: Niko ne kritikuje ljude koji imaju strahove i dileme, već ideološke protivnike vakcinacije

Novosti online

07. 04. 2021. u 13:55

ИМУНОЛОГ СРЂА ЈАНКОВИЋ: Нико не критикује људе који имају страхове и дилеме, већ идеолошке противнике вакцинације

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

IMUNOLOG i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je danas da niko ne kritikuje ljude koji imaju dileme i strahove po pitanju vakcinacije, već ideološke protivnike imunizacije i nauke.

Janković je, posle sastanka sa predstavnicima studenata Beogradskog univerziteta, poručio da je sa njima razgovarano o značaju vakcinacije, te istakao da su sve vakcine protiv kovida -19 dobre.

Janković kaže da je jedno od pitanja bilo da li je dozvoljena vakcinacija osobama sa epilepsijom i ukazao da je to moguće ukoliko je bolest stabilna i ukoliko neurolog da "zeleno svetlo".

Naveo je i da je za anemične ljude preporuka da prime vakcinu, kao i za pacijente sa malignim oboljenjima, u slučajevima kada je bolest u stabilnoj fazi.

- Odgovor na vakcinu može da bude slabiji, ali delimična zaštita je bolja nego nikakva. Bezbednost vakcina nije ni najmanje umanjena. Sve vakcine koje su na raspolaganju protiv kovida-19 su bezbedne i za osobe sa oslabljenim imunskim odgovorom -  rekao je Janković novinarima.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dusan

07.04.2021. 14:54

A sta vi radite da taj strah kod ljudi oslobodite....najpostenije bi bilo ovako....5 antivaksera i vas 5 iz kriznog staba na rts uzivo....pa da narod prosudi oko vakcina....