BIĆE VREMENSKIH IZNENAĐENJA U MARTU: Meteorolog objasnio kakvo nas vreme čeka u narednom periodu

Novosti online

04. 03. 2021. u 21:15

PRVI dani marta doneli su prijatno toplo, pravo, prolećno vreme. Dani su duži nego što su bili u oktobru ili novembru, a miris procvetalih krošnji širi se ulicama širom prestonice, ali i čitave zemlje. Meteorolog Nedeljko Todorović složio se sa činjenicom da je proleće uveliko prešlo prag.

БИЋЕ ВРЕМЕНСКИХ ИЗНЕНАЂЕЊА У МАРТУ: Метеоролог објаснио какво нас време чека у наредном периоду

Foto: Depositphotos

- Mala je verovatnoća da će u subotu ujutru na planinskim predelima biti snega. To bi bile padavine do pet cantimetara, na Zlatiboru možda zabeli jedan canitimetar ili dva. U nižim predelima u subotu ujutru u zapadnoj ili jugozapadnoj Srbiji može da promakne neka pahulja - objašnjava meteorolog.

Kako kaže Todorović mart je prolećni mesec i jedino što može da iznenadi ljude sada je jutarnji mraz.

- Iako su dnevne temperature bili između 15-20 stepeni jutarnje su išle i do - 6 ili -7 stepeni - kaže Todorović.

Stručnjak za vremenske prilike smatra da nekih vremenskih iznenađenja ne bi trebalo da bude, mada ni ona nisu isključena.

U martu će biti sve toplije i toplije, krajem marta će dolaziti naoblačenja sa malim padavinama. Kada je u pitanju način odevanja meteorolog smatra da ne treba spakovati zimsku garderobu.

- Danju je prolećno vreme a ujutru i uveče ipak zimska temperatura - zaključio je Nedeljko Todorović.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april