KORAK PO KORAK: Penzioneri, koristite internet na jednostavniji način

V. N.

06. 03. 2021. u 11:13

RAZLIČITE aplikacije preko kojih mogu da se čitaju novine, knjige, sluša muzika i gledaju filmovi mogu se instalirati i na mobilnom telefonu.

КОРАК ПО КОРАК: Пензионери, користите интернет на једноставнији начин

Ilustracija / Foto Depositphotos

Uglavnom su potpuno besplatne, a kako bi se našle na početnom ekranu pametnog telefona potrebno je da prvo preuzmete aplikaciju iz Plej stora (play store) i da pratite uputstva kako da je instalirate, nakon čega bez pretraživanja možete čitati dnevnu štampu na telefonu.

1. KORAK

AKO se odlučite da iz "Gugl" prodavnice preuzmete, recimo, aplikaciju "Večernje novosti", potrebno je da prvo u pretraživaču aplikacije ukucate "Večernje novosti". Nakon, toga pojaviće se ponuda svih mogućnosti koje u naslovu sadrže ova dva imena. Prva na listi je uglavnom ona koja vam je potrebna.

2. KORAK

POŠTO ste u pretraživač uneli ime aplikacije i željene ponude su se pojavile na početnom ekranu, potrebno je da pored nje kliknete na opciju "preuzmi", ili ako vam je telefon podešen na engleskom jeziku - get.

3. KORAK

POTOM će se pojaviti uslovi korišćenja aplikacije, koje morate da potvrdite kako biste stekli pravo da je besplatno preuzmete i ubuduće koristite. Neophodno je da kliknete na opciju "prihvatam" ili na agree ako se pojavi na engleskom jeziku.

4. KORAK

AKO ste prethodno pravilno uradili sve korake aplikaciji će biti potrebno nekoliko minuta da se pojavi na početnom ekranu telefona. Takođe, sve one zauzimaju određen memorijski prostor, od čega zavisi i dužina trajanja instaliranja. Ako nemate dovoljno memorije potrebno je da obrišete neku od aplikacija koju više ne koristite.

5. KORAK

ZAVRŠETAK instaliranja znači pojava znaka "Večernjih novosti" na početnoj strani ekrana. Od tog trenutka ćete moći da čitate sve vesti koje se objavljuju na našem sajtu, a da prethodno to ne radite posredstvom pretraživača. Takođe, u gornjem desnom uglu nalazi se opcija kojom možete da izaberete koje vesti ćete čitati, jer su podeljene prema rubrikama u kojima se objavljuju, dok se na početnoj uvek nalaze najnovije vesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)