KRIZNI ŠTAB: Brojevi na jako visokom nivou, neophodno povećanje bolničkih kapaciteta

Novosti online

19. 02. 2021. u 15:27

KONFERENCIJA za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19, održava se u Palati Srbije. Na njoj se javnosti obraćaju Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Zoran Gojković i Radmilo Janković, zamenik direktora KC Niš i koordinator kovid bolnica u Nišu.

КРИЗНИ ШТАБ: Бројеви на јако високом нивоу, неопходно повећање болничких капацитета

Foto: Printskrin

- Brojevi najteže obolelih pacijenata je malo veći nego je bilo prethodnih dana.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas u 10 sati u Palati Srbija sastanak sa direktorima kovid bolnica nakon kojeg se javnosti obratio direktor Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije doc. dr Goran Stevanovć koji je rekao da postoji mogućnost da se mere pooštre ako se epidemiološka situacija pogorša.

Pre svega bi se tražilo skraćenje radnog vremena ugostitelja i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

- Razmišlja se da se, ako situacija nastavi da se pogoršava, da se eventuano zatraži pooštravanje mera, pre svega skraćivanje radnog vremena ugostitelja i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata - kazao je Stevanović.

On je rekao da raste broj inficiranih i onih koji zahtevaju hospitalizaciju, što znači da će morati da se povećaju bolnički kapaciteti.

Foto: Printskrin

Porast obolelih rezultat opuštanja 

- Molimo ponovo. Očekuje nas porast broja obolelih kao rezultat opuštanja na svakom koraku, i aktivnosti koje nisu esencijalne za život, poput druženja, rekreacije, sportskih aktivnosti... - napomenuo je Stevanović.

On je rekao da opterećenje zdravstvenih radnika direktno zavisi od ponašanja građanstva.

- Zdravstveni radnici godinu dana nose ovu pandemiju na svojim leđima. Nadamo se da će konačno neko obratiti pažnju na naš umor - rekao je Stevanović.

On je naveo i da vakcinacija ide velikom brzinom, ali i ponovio da nakon što neko primi prvu dozu vakcine, nije odmah zaštitćen, već mora proći pet nedelja, da bi se moglo reći da ste zaštićeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)