KRIZNI ŠTAB SE DANAS OBRAĆA JAVNOSTI: U 15 časova konferencija, na stolu i pooštravanje mera

Novosti online

19. 02. 2021. u 13:59

KONFERENCIJA za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, biće održana danas, u 15.00 časova u Palati Srbija.

КРИЗНИ ШТАБ СЕ ДАНАС ОБРАЋА ЈАВНОСТИ: У 15 часова конференција, на столу и пооштравање мера

Foto: Tanjug

Broj zaraženih u Srbiji opet se povećava, a na stolu bi moglo da nađe i pooštravanje već postojećih mera, koje se pre svega odnosi na rad ugostiteljskih objekata.

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je juče zabeležen 2.561 novi slučaj korona virusa od 13.416 testiranih, a nažalost preminulo je još 15 osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 148 pacijenata. U kovid bolnicama se leče 3.742 kovid pacijenta.

Doktor Goran Stevanović upozorio je ranije danas će se zatražiti pooštravanje mera u slučaju da se epidemiloška situacija pogorša.

On je rekao da se to pre svega odnosi na skraćivanje radnog vremena ugostitelja i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

Kazao je i da broj novozaraženih korona virusom raste, ali da su takođe u porastu i oni pacijenti koji zahtevaju hospitalizaciju.

Prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba upozorio je da nas očekuje povećanje broja oboplelih od COVID -19 infekcije, pa samim tim i nepovoljna epidemiološka situacija.

- Situacija je ozbiljna, ali moramo da sačekamo šta će se desiti sledeće nedelje. Tada ćemo i imati sliku šta se dešavalo proteklog vikenda na skijalištima tokom prazničnih dana - naveo je on.

- Takođe, uočeno je oboljevanje i kod mlađe populacije i to me malo plaši. Tu, međutim, ne mislim samo na srednjoškolce, već i na starije osnovce. Mlađi su dobrim delom pošteđeni, ali imamo i među malom decom obolele od korona virusa - napomenuo je prof. dr Tiodorović, dodajući da treba nastaviti sa vakcinacijom, koja predstavlja jedinu zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!