SPAS ZA SRPSKI NAROD: Meridian posetio Kosovo i Metohiju, pa donirao ono što je bilo NAJPOTREBNIJE

Promo

15. 01. 2021. u 12:00

OSIM dobro poznatih višedecenijskih iskušenja, a nedavno i pandemije, naši sugrađani na Kosovu i Metohiji već danima se bore i sa opasnim poplavama.

СПАС ЗА СРПСКИ НАРОД: Меридиан посетио Косово и Метохију, па донирао оно што је било НАЈПОТРЕБНИЈЕ

Foto V. Ćirić

Najteža je situacija u centralnom području Pokrajine, kao i u Kosovskom pomoravlju, gde su u mnogim domaćinstvima usled izlivanja rečnih i bujičnih tokova oštećeni objekti za stanovanje, ugroženo snabdevanje pijaćom vodom i električnom energijom.


Kao i uvek kada je naš narod u nevolji, Meridian se ubrzo našao na licu mesta - u ugroženim naseljima opština Gračanica, Velika Hoča i Orahovac.

Kako bi se što pre prevazišle najkritičnije posledice izlivanja rečnih tokova i život koliko je moguće vratio u normalu, kompanija Meridian donirala je specijalne crpne pupmpe za ispumpavanje vode, koja je doprla do dvorišta i stambenih objekata.

Foto: Promo

 

- Sada je prioritet što pre izvući vlagu iz kuća, početi sa isušivanjem i normalizovati snabdevanje električnom energijom i pijaćom vodom, pa da se krene na što brže i efikasnije saniranje štete. Od srca se zahvaljujem kompaniji Meridian na doniram pumpama koje su sada najpotrebnije ovoj ali i ostalim pogođenim opštinama. Više i od materijalne pomoći, najviše raduje znak da smo i u ovoj borbi zajedno kao narod - reči su predsednika opštine Gračanica Srđan Popović.


Ovo je nastavak višemesečne kampanje pomoći našim sugrađanima u južnoj pokrajini koju organizuje kompanija Meridian u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode