DESET MESECI U CRVENOJ ZONI: Preminuo anesteziolog iz "Mišovića" zbog čijih smo reči letos plakali

Novosti online

05. 01. 2021. u 13:34

ANESTEZIOLOG iz KBC "Dragiša Mišović" dr Nenad Maksimović, čije smo reči sa knedlom u grlu čitali letos, a koji je sve vreme radio u crvenoj zoni, danas je i sam preminuo od korona virusa.

ДЕСЕТ МЕСЕЦИ У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ: Преминуо анестезиолог из Мишовића због чијих смо речи летос плакали

Foto: Printskrin Fejsubk

Pre nekoliko meseci, Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, borbu pacijenata, apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.

- Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor jedan, dva, devet... Vrti ti se po glavi 'sad će svi u Urgentni'... Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema... Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj... Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih 8 sati... Za više sreće sa obe strane - napisao je dr Nenad Maksimović u ispovesti na svom Fejsbuk profilu letos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati