VELIKA NAJAVA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Za nedelju dana otvaranje renoviranog bloka Infektivne klinike!

Novosti online

25. 12. 2020. u 13:54

AVION sa medicinskom opremom, koju su Ujedinjeni Arapski Emirati poslali kao donaciju Srbiji, sleteo je danas oko 13.30 časova u Beograd, a na vojnom aerodromu Batajnica dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić.

ВЕЛИКА НАЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: За недељу дана отварање реновираног блока Инфективне клинике!

Foto: Printscreen

 U opremi, vrednoj više miliona evra, su respiratori, skeneri, aparati za magnetnu rezonancu.

Predsednik je tokom obraćanja novinarima i obilaska teretnog aviona rekao da bi u roku od sedam dana trebalo da bude otvoren prvi renovirani blok Infektivne klinike. Za nekoliko dana, kaže, biće postavljen i kamen temeljac za KC Vojvodine.

- Još 100 kreveta za Infektivnu kliniku, to je za one koji su predodređeni da se bore protiv virusa i koji su preuzeli najveći teret na sebe. To je sve vrhunsko urađeno, u pravom mislu spejs šatl - objasnio je on, i dodao:

- Mi smo mala zemlja, ali ispostavilo se da smo uspeli mnogo više od većih zemalja. Među prvima smo po vakcinaciji i na nedeljnom nivou dobijamo vakcine. Polako, ali sigurno, zadaćemo snažan udarac koroni i, naravno, pobedićemo - kaže predsednik novinarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (15)

Medo Brundo

25.12.2020. 15:09

Za sedam dana otvara se dodatno krilo infektivne klinike. Gradi se klinički centar Vojvodine. Velike investicije u vreme Covida 19. Fiskalna stabilnost i odgovorna politika su za to zaslužni.

Gaga

26.12.2020. 08:02

Povećanje kapaciteta bolnica, nabavka nove opreme i vakcina u ovom trenutku samo može da pomogne u borbi protiv kovida i da barem malo rastereti ionako preopterećen zdravstveni sistem.