DOVEZAO JE RESPIRATORE U SRBIJU, I NA KRAJU JE NA RESPIRATORU ZAVRŠIO: Sestra preminulog kapetana Vranića skrhana bolom

Novosti online

25. 12. 2020. u 11:28

KAPETAN Er Srbije Svetislav Vranić preminuo je od posledice korona virusa, a njegova sestra Dunja kaže da je on dovezao prve respiratore u Srbiju, a da se sudbina poigrala i da je sam na kraju na respiratoru završio svoj život.

ДОВЕЗАО ЈЕ РЕСПИРАТОРЕ У СРБИЈУ, И НА КРАЈУ ЈЕ НА РЕСПИРАТОРУ ЗАВРШИО: Сестра преминулог капетана Вранића скрхана болом

Foto: Printskrin RTS

- Bila sam sada sa njegovom suprugom, skrhana je bolom kao i svi mi. On nam je bio potpora i oslonac Letenje je bilo njegov život. On leti od 17. godine - rekla je Dunja.

Kako kaže, veruju da se zarazio na simulatoru u Istanbulu.

- Po povratku sa leta iz Njujorka, 9. novembra je otišao sa porodicom na Zlatibor, a zatim je 14. novembra otišao za Istanbul na simulator. Imali smo prepisku tada, i rekao mi je da mu je prvi dan kolega iz Francuske kijao i kašljao iza vrata, a zatim je i sam osetio simptome. Međutim, on je bio takav čovek da nije želeo da napusti simulator, već je ostao još sedam dana u Istanbulu, do kraja - priča ona.

Po povratku u Srbiju samoizolovao se.

Kada se vratio u Srbiju izolovao se od porodice, i prešao u drugi stan. Međutim, korona ga je oborila i bukvalno je izgubio snagu i spao sa nogu. Supruga ga je jedva odvela u bolnicu, gde je primljen na Kliniku za pulmologiju kliničkog centra 27. novembra.  

Kako je istakla, bilo je priče da će kroz tri četiri dana izaći, ali se onda stanje zakomplikovalo.

- Došlo je do pucanja plućne maramice i završio je na respiratoru. Sudbina se poigrala. Voleo je humanitarne akcije i letove u kojima je dovozio pomoć Srbiji. Dovezao je prve respiratore, i na kraju život završio baš na respiratoru - ističe Dunja.

Kako kaže, kapetan Vranić nije imao hronične bolesti, bio je snažan i u treningu.

- Nikakve bolesti nije imao. Bio je snažan, nije konzumrao alkohol i cigrete, bio je u treningu i išao u teretanu, ali ova pošast nije za potcenjivanje.

Za osoblje Klinike za pulmologiju na Kliničkom centru ima samo reči hvale.

- Moram da se zahvalim svom osoblju sa Klinike koje je učinilo sve. Ljudi se bore za sve pacijente i trude se da ih spasu. Nije ni njima lako - završila je ona.


ŽELE DA GA SAHRANE U UNIFORMI

Sestra kapetana Vranića kaže da datum i vreme sahrane još ne znaju.

- Ne znamo još vreme i datum sahrane. Pošto je situacija sada sa koronom takva da se preminuli ne sahranjuju u odelu, pokušaćemo da nešto uradimo kako bismo ga sahranili u uniformi. To nam je želja.


(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024