SEDNICA POČELA TAČNO U 8: Očekuje se odluka o radnom vremenu ugostitelja tokom praznika

Novosti onlajn

18. 12. 2020. u 08:07

NOVA sednica Kriznog štaba počela je danas u 8 sati. O čemu će tačno biti reči na sastanku, za sada je nepoznato, ali je prethodnih dana o tome da bi nove mere možda išle u pravcu popuštanja postojećih mera govorila premijerka Ana Brnabić.

СЕДНИЦА ПОЧЕЛА ТАЧНО У 8: Очекује се одлука о радном времену угоститеља током празника

Foto: Tanjug

Ona je izjavila da je lično potpuno protiv zabrane kretanja i zatvaranja prodavnica i zanatskih radnji vikendom, "jer ti građani moraju da zarađuju i hrane svoju decu". Brnabić je tada izjavila da će zabrana biti uvedena ukoliko bude neophodna, ali je istakla da veruje u odgovornost pojedinca.

Lekari i članovi Kriznog štaba nedeljama unazad ukazuju da nam nisu neophodne specijalne mere za Novu godinu i slavu Sveti Nikola, već da se treba pridržavati postojećih.

- Apelovala bih na sve da ove godine proslavimo velike praznike u najužem krugu svoje porodice i da se i tada pridržavamo svih preventivnih mera koliko je god to moguće - istakla je dr Kisić-Tepavčević.

PCR testiranje 

Sve restriktivne mere koje su važile do sada su na snazi do petka, 18. decembra. Nakon toga Krizni štab je najavio održavanje novog, današnjeg, sastanka na kom će odlučiti da li će uvoditi neke dodatne mere ili promeniti postojeće.

Podsetimo, posle poslednjeg sastanka Kriznog štaba uvedeni su za sve strane državljane PCR testovi, ne stariji od 48 sati, počev od 20. decembra. To je mera koja će trajati, najverovatnije, do 10. januara. Građani Srbije, ako nemaju PCR test, moraju 10 dana u kućnu izolaciju, a prekidaju je kad urade PCR test.

Poslednji presek 

U Srbiji je korona virus potvrđen u poslednja 24 sata kod 5.129 osobe, a za isto vreme preminulo je 47 pacijenata.

Testirano je 17.460 osoba, od čega je 29,38 odsto pozitivno.

Na respiratoru je 353 pacijenta.

Do sada je ukupno testirano 2.101.389, a pozitivno je bilo 287.730, a preminulo je 2.529.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati