TEST OD JANUARA 9.000 DINARA: Vlada usvojila nove mere za ulazak u zemlju, PCR analiza može da se radi i u Srbiji

V.N.

16. 12. 2020. u 09:24

ULAZAK u Srbiju od nedelje 20. decembra biće dozvoljen samo uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

ТЕСТ ОД ЈАНУАРА 9.000 ДИНАРА: Влада усвојила нове мере за улазак у земљу,  PCR анализа може да се ради и у Србији

Foto Tanjug

 Državljani Srbije koji ne poseduju negativan nalaz moraće u kućnu izolaciju u trajanju od 10 dana. Oni će imati mogućnost da se testiraju u našoj zemlji, a ukoliko dobiju negativan rezultat neće biti u obavezi da ostanu u kućnoj izolaciji.

Ove epidemiološke mere uoči novogodišnjih i božićnih praznika, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, na jučerašnjoj sednici usvojila je Vlada Srbije. Nova pravila odnose se na ulazak ne samo domaćih već i stranih državljana u našu zemlju.

POŠTUJTE MERE!

VLADA apeluje na sve građane Srbije da budu odgovorni, vode računa o svom zdravlju kao i zdravlju svojih najmilijih. Poštovanje preventivnih mera i dalje ostaje jedini siguran i dokazan način zaštite od virusa korona - poručuju u Nemanjinoj 11.

Cena testiranja na lični zahtev za strane državljane od danas iznosi 18.000 dinara, dok će za srpske državljane do kraja godine cena testa ostati nepromenjena - 6.000 dinara. Od 1. januara 2021, međutim, testiranje na lični zahtev domaćih državljana iznosiće 9.000 dinara.

Foto Ž. Knežević

- Apelujemo na sve građane koji žele da se testiraju na lični zahtev da zakazivanje obave isključivo elektronskim putem. U skladu sa povećanim interesovanjem koje se očekuje u narednim nedeljama, elektronsko zakazivanje je dragoceno kako bi se izbegle gužve i redovi ispred kovid-ambulanti i sprečio rizik od potencijalnog zaražavanja - poručuju u Vladi Srbije.

Građani, strani državljani sa odobrenim boravkom u našoj zemlji, kao i strani turisti, kako navode u Vladi, mogu na jednostavan način da zakažu termin u nekoj od 26 laboratorija u 23 grada i opštine u Srbiji preko e-uprave - euprava.gov.rs (u rubrici "usluge"). Za elektronsko zakazivanje PCR testiranja na lični zahtev nije potrebna registracija na ovom portalu. Potvrda o uspešnom zakazivanju i izboru termina stizaće na imejl adresu korisnika, ali i SMS porukom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)