NISMO ŠTETOČINE, RADIMO PO ZAKONU: Fond PIO odgovara na navode Saveta za borbu protiv korupcije o upravljanju imovinom

J. Ž. S.

14. 12. 2020. u 13:03

НИСМО ШТЕТОЧИНЕ, РАДИМО ПО ЗАКОНУ: Фонд ПИО одговара на наводе Савета за борбу против корупције о управљању имовином

Foto N. Skenderija

FOND PIO je u svemu postupao zakonito i ispravno, u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju i Pravilnikom o raspolaganju nepokretnostima.

U upravljanju imovinom ni na koji način nije učinjena šteta Fondu, niti Republici Srbiji, već je takvim načinom upravljanja samo očuvana i uvećana imovina Fonda.

Ovim rečima PIO fond odgovara na navode Saveta za borbu protiv korupcije o raspolaganju i upravljanju imovinom koja je u zajedničkom vlasništvu Fonda i Republike.

- Kako građani, a pre svih naši korisnici i osiguranici, ne bi bili dovedeni u zabludu, smatramo da bi javnost trebalo da bude upoznata sa ovim činjenicama - kažu u Fondu. - Navedene nepokretnosti više godina uopšte nisu bile u funkciji zdravstvene delatnosti. Kuršumlijska banja nije funkcionisala duže od 15 godina i potpuno je devastirana, a za Vranjsku banju, u kojoj je Fond suvlasnik sa državom, vlasnici su dobili izvršno rešenje o rušenju objekta, s obzirom da je bila ugrožena statička stabilnost nikada dovršenog objekta. U njega je poslednji put ulagano 1988. godine i kao takav predstavljao je opasnost za bezbednost i zdravlje ljudi.

Obe nepokretnosti otuđene su u postupku zajedničke prodaje sa Republikom, koju je u tim postupcima zastupala Republička direkcija za imovinu.

- Otuđenim nepokretnostima je prethodno procenjena tržišna vrednost od strane Gradskog Zavoda za veštačenje i Poreske uprave, kao zakonom ovlašćenih institucija za procenu vrednosti - navode u PIO. - Sva dokumentacija vezana za naše navode o upravljanju imovinom i postupcima otuđenja predmetnih nepokretnosti biće dostupna Državnoj revizorskoj instituciji u postupku kontrole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)