ONI SU KUPILI SUKIJEVE FOTOGRAFIJE: Kompanije uplatile novac za lečenje malene Anike (FOTO)

Novosti online

24. 11. 2020. u 12:58

ОНИ СУ КУПИЛИ СУКИЈЕВЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Компаније уплатиле новац за лечење малене Анике (ФОТО)

Foto: Tanjug/Fjesbuk

ZA borbu za život male Anike Manić ljudi širom zemlje na najrazličitije načine prikupljaju sredstva kako bi ova dvogodišnja devojčica iz Gornjeg Milanovca koja boluje od spinalne muskularne atrofije mogla da se leči.

Za borbu za život dvogodišnje Anike Manić prodate su brojne fotografije pokojnog i legendarnog fotografa Srđana Sulejmanovića Sukija.

Firme i kolekcionar kupili su Sukijeva remek-dela, koja su njegove kolege izložile u "Progresu", a potom su prikazane na izložbi duž Knez Mihailove ulice, time su pomogli da ova malena devojčica iz Gornjeg Milanovca, kojoj je neophodno 2,1 milion dolara kako bi primila lek u Americi i pretekla smrtonosnu spinalnu mišićnu atrofiju tip 1, bude korak bliže cilju.

Kompanija Milenium team kupila je 20 fotografija, Privredna komora Srbije takođe 20, privatni kolekcionar je kupio pet Sukjevih remek-dela. Na spisku onih koji su na ovaj način pomogli maloj Aniki, a ujedno i dobili izuzetnu fotografiju jesu i Air Serbia, Work in progres i Mlekoprodukt d.o.o. iz Zrenjanina, koji sada baštine po jedno Sukijevo delo.  

Foto arhiva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)