SITUACIJA U VALJEVU SE POGORŠAVA Raste broj zaraženih u firmama, među obolelim i deca

Novosti online

29. 10. 2020. u 08:31

СИТУАЦИЈА У ВАЉЕВУ СЕ ПОГОРШАВА Расте број заражених у фирмама, међу оболелим и деца

Foto: B. Puzović

I DALJE se povećava broj zaraženih u Valjevu. Taj grad je jedno od žarišta korona virusa u Srbiji.

Dr Biljana Rajković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Valjevu, kaže da je od poslednjeg preseka u 14 sati prethodnog dana još 34 novoobolelih u tom gradu, ukupno 57 na teritoriji okruga.

-Novozaraženi se registruju na teritorijama opština LJig, Lajkovac, Mionica i Osečina-kazala je Rajkovićeva.

Među zaraženima, navodi, ima i dece, to su uglavnom porodični kontakti.

-Došlo je do zaražavanja na nivou porodice, a ne u školama. Škole primenjuju sve mere, normalno rade. Ima par odeljenja koja su na onlajn nastavi, ima dece koja su u izolaciji, ali za sada nema velikih problema-ističe Rajkovićeva.

Evidentno je, dodaje, povećanje u ovoj nedelji broja zaraženih i u firmama, što bi moglo da se poveže sa nepoštovanjem mera.

-Pravna lica su u obavezi, a građanima je na savesti da mere primenjuju kontinuirano. Epidemiološka situacija je zaista preteća. Ako se u narednim danima ne primenjuju sve mere striktno, uvek, svuda u svakom momentu, može da dođe samo do pogoršanja-kazala je dr Rajković.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Delija iz Valjeva

29.10.2020. 21:29

Nama više ni Bog ne može da pomogne.Alo ljudi velika većina ne nosi maske uopšte u zatvorenom prostoru,kafići puni,kladionice pune,prave se svadbe,krštenja,punoletstva itd.Prošli vikend u Mionici je bila svadba na kojoj je bilo oko 700 ljudi,i normalno niko nije nosio maske.Niko od nadležnih ne kontroliše ni policija,bi inspekcijske službe ni komunalna milicija.Treba da dođu televizijske ekipe iz Beograda i da snime ponašanje Valjevaca!!!!!