OGLASILI SE HEROJI SA DORĆOLA: Pavle i drugovi su juče devojčici u požaru spasili život - danas su svima poslali vrlo važnu poruku (VIDEO)

Novosti onlajn/M.Stevanović

28. 10. 2020. u 13:10

PAVLE Gavura, Lazar Ereša, Nemanja Držajić, Nenad Janković i Niko David juče su iz zapaljenog stana na desetom spratu zgrade na Dorćolu herojskim podvigom spasili petnaestogodišnju devojčicu.

ОГЛАСИЛИ СЕ ХЕРОЈИ СА ДОРЋОЛА: Павле и другови су јуче девојчици у пожару спасили живот - данас су свима послали врло важну поруку (ВИДЕО)

Foto: Printscreeen/Instagram/nemanja.drzaic00

Ovi hrabri momci, među kojima najstariji ima 36, a najmlađi samo 19 godina, sa svog radnog mesta, gradilišta preko puta zgrade u kojoj se nalazi stan koji je izgoreo, videli su požar i petnaestogodišnju devojčicu kako na stoji na terasi i doziva u pomoć.

Ovi pravi herovi sa Dorćola nisu časili, već su odmah došli na ideju kako da pokušaju da joj pomognu i preuzeli akciju.

- Kolege su videle požar i čule su devojku kako vrišti na terasi - ispričao je juče Pavle za "Večernje novosti".

- Odmah smo potrčali, pokušali smo da uđemo u stan, ali to nije bilo moguće. Otišli smo sprat niže i iz stana koji se nalazi na devetom spratu uspeli smo da je izvučemo. Imali smo kanap kojim sam bio vezan, a koji su momci pridržavali, a potom sam je dočekao. Tako smo je izvukli. Sve je trajalo više od 10 minuta. Drago mi je da je živa, to je najvažnije. Čuli smo da ima opekotine na skoro 60 odsto kože, ali važno je da bude dobro.

Vrtoglavi snimak spašavanja deteta juče je na društvenim mrežama podeljen na hiljade i hiljade puta, a verovatno ne postoji jedna osoba u Srbiji koja je čula za ovu vest a da bar jednom naglas ili u sebi nije izgovorila "Heroji", "Svaka čast" ili nešto slično.

Ipak, iako su devojčici juče spasili život, a od toga se ništa značajnije za nekoga ne može uraditi, Pavle i njegove kolege se na tome nisu zaustavili.

Oni su danas snimili jedan video i sa Instagrama poslali važnu poruku svima.

Ovo momci žele da još više pomognu devojčici i njenoj porodici, jer je stan u kojoj su živeli kao podstanati u potpunosti izgoreo.

- Molimo sve ljude koji mogu da pomognu, koji imaju firme, da se nekako prikupe sredstva da se pomogne devojčici i njenoj porodici - poručuje Pavle u videu.

Ovaj njihov potez kao i jučerašnji herojski čin izazvao je mnogobrojne komentare, a video sa apelom za pomoć počeo je da se masovno deli odmah nakon objavljivanja.

- Još rađaju majke Obiliće - samo je jedan od komentara na njihov apel.

Pogledajte šta su ovi momci poručili:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Molimo vas da podelite ovaj video!

A post shared by Nemanja Držaić (@nemanja.drzaic00) on Oct 28, 2020 at 3:13am PDT

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna