"NOVOSTI" SAZNAJU: Bujošević opet u trci za direktora RTS?

V.C.S.

22. 09. 2020. u 16:13

DAN posle zaključenja konkursa za generalnog direktora RTS, kako saznaju "Novosti", poštom još nije stigla nijedna kandidatura, a prethodno je lično predato njih 10. Kako se šuška po javnom servisu, među onima čije su se prijave našle u nepotpisanim kovertama nalaze se, navodno, i prijave Dragana Bujoševića, aktuelnog v.d. generalnog direktora nacionalne televizije, kao i Marka Milutinovića, odgovornog urednika PGP-a.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Бујошевић опет у трци за директора РТС?

Foto: V. Danilov

I jedan i drugi konkurisali su i na prethodnom konkursu, okončanom 19. avgusta.

Bujoševićeva kandidatura je odmah odbačena jer je nije potpisao, a Milutinović je prošao u uži izbor, ali nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu članova Upravnog odbora.

Ono što je sigurno za sada, to je da su aplikacije podneli novinar u penziji Svetislav Nedeljković, nekadašnji voditelj "Beogradske hronike" i Jutarnjeg programa Vladimir Palikuća (čije su kandidature takođe odbijene na prethodnom konkursu), zatim član Programskog saveta RT Vojvodine Budimir Marković, reditelj Đura Mrđa i novinar, pisac i bivši član REM-a Miloš Rajković.

Upravni odbor RTS otvoriće sve pristigle prijave u petak pre podne, a pošto odbaci one koje ne ispunjavaju uslove konkursa, preostale kandidate pozvaće na razgovor. Rok da izabere prvog čoveka nacionalne televizije je 45 dana od otvaranja prijava.

Konkurs za generalnog direktora raspisan je 22. avgusta, pošto je četiri dana pre toga neuspešno okončan prethodni, budući da nijedan od dvojice kandidata iz užeg kruga nije dobio potrebnu većinu. Ni direktor fotografije RTS Vasko Vasović, ni Marko Milutinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024