SRBI BLOKIRALI GRANICU SA CRNOM GOROM: Od rane zore kilometarske kolone na Jabuci

Novosti online

18. 09. 2020. u 10:00

СРБИ БЛОКИРАЛИ ГРАНИЦУ СА ЦРНОМ ГОРОМ: Од ране зоре километарске колоне на Јабуци

Foto: D. Stojaković

NA graničnom prelazu Jabuka sa Crnom Gorom od jutros su ogromne gužve, a u koloni čeka na desetine vozila.

Prema poslednjim podacima u susednoj primorskoj državi boravi preko 70.000 Srba, a nakon apela Kriznog štaba zbog teže epidemiološke situacije, većina njih odlučila se na povratak.

- Odlučili smo da poslednje dane leta provedemo na moru, ali nismo mogli da ostanemo imuni na apel i krenuli smo nazad iako smo planirali da ostanemo malo duže.


- Na granici već čekamo duže od pola sata, ispred nas je oko 20, a iza oko 30 automobila - rekao je za RINU, Danilo Paunović iz Čačka.

Velike gužve od jutros su i na drugim graničnim prelazima sa Crnom Gorom. I dok 50 vozila čeka u koloni na Jabuci, a na Gostunu je tokom noći granicu prešlo pet autobusa sa srpskim putnicima i oko 1.000 automobila.  

Svi srpski državljani koji danas u toku dana uđu iz Crne Gore na graničnom prelazu dobijaju dokument prema kome u naredna 24 sata moraju elektronski da prijave svoj dolazak iz ove primorske zemlje, a nadzor će trajati 10 dana i neće podrazumevati zabranu kretanja.


Najveće gužve na graničnom prelazu danas se očekuju u periodu od 16 do 18 sati, a svi građani koji nakon toga pređu granicu biće pod posebnim, elektronskim zdravstvenim nadzorom narednih 10 dana.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)