KOJU VAKCINU ĆE KUPITI SRBIJA? Predsednik o leku za virus korona - nemamo političkog problema s tim

Tanjug

10. 09. 2020. u 22:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će Srbija zbog svojih građana nabaviti vakcinu protiv korona virusa odakle god, jer nema političkog problema s tim iz koje je zemlje.

КОЈУ ВАКЦИНУ ЋЕ КУПИТИ СРБИЈА? Председник о леку за вирус корона - немамо политичког проблема с тим

Foto: N. Fifić

- Pregovarali smo do sada za vakcinu sa Astra Zenekom, Pficerom, Kinezima i otvaraju se sada razgovori i sa Rusima. Nemamo političkog problema s tim, nabavićemo je odakle god za naše građane - objasnio je Vučić za RTS.

Ukazao je da država gradi dve velike kovid bolnice sa 1.500 kreveta intenzivne nege, podize klinički centar, obnavlja bolnice širom zemlje.

- Mi brinemo o zdravlju. U savremenom svetu danas je zdravstvo veoma bitno - rekao je on.

Vučić je kazao da se pre godinu dana, u razgovoru sa čelnicima Češke, Poljske, Slovačke I Mađarske, iz Višegrad grupe saglasio da postoje tri stvari po kojima se meri nečija snaga, a to je prvo stanje ekonomije, I to ne samo ukupan BDP, već i stanje javnog duga, zatim snaga vojke, u čemu je Rusija dramatično snažnija. I treće je zdravstvena snaga.

Kazao je da Srbija ulaže mnogo para u zdravstvo, na različite načine 2,3 milijardi evra godišnje, kada nije vanredno stanje.

- Hoćemo da imamo zdravstvo dostupno i siromašnom čoveku. Zato ćemo da nastavimo da radimo na tome - poručio je Vučić.

Kazao je da država nije ćup i da se može očekivati vađenje još para, I dodao da nije krivica aktuelno stanje nijedne države u svetu.

Konstatovao je da nijedna država nije dala proporcionalno onoliko koliko naša, te da je naša zemlja u svetskom vrhu po tome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati