TOTALNI VREMENSKI OBRT U SRBIJI: Meteorolozi najavljuju temperaturni promenu

Novosti online

nedelja, 26. 07. 2020. u 23:08

ТОТАЛНИ ВРЕМЕНСКИ ОБРТ У СРБИЈИ: Метеоролози најављују температурни промену

Novosti

REPUBLIČKI-hidometeorološki zavod (RHMZ) objavio je ranu najavu visokih temperatura za sredu i četvrtak.

- U sredu i četvrtak (29. i 30.07.2020.) u Srbiji veoma toplo. Maksimalna temperatura u većini mesta od 33 do 35 stepeni C - najavili su meteorolozi.

Prema najvama meteorologa, do utorka bi trebalo da temperature ne prelaze 30 stepeni, a od utorka će biti dosta toplije sa temperaturama koje će biti više od 30 stepeni.

Očekuje se da će najtopliji grad biti Negotin sa 33 stepena.

Na sajtu RHMZ-a, takođe, za utorak najavljen je i žuti meteoalarm. Za žuti meteoalarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Foto: Prinscreen

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

vladimir

27.07.2020. 00:31

Ako smem, molim vas da više ne "prognozirate" vreme jer se bezpotrebno brukate, NEODGOVARATE, a još ste i plaćeni za taj posao!? Da budem "slikovitiji" - to bi bilo kao da inženjer /statičar/ napravi proračun za neki most, koji se posle pola godine sruši u korito reke!? Normalno - on bi "odgovarao" ali vi .... katastrofa! Još se trudite /na svim kanalima/ kao "reklame" da nas dezinformišete .... dokle bre!?