IZGRADNJA KOVID BOLNICE U KRUŠEVCU Vulin: Mora da bude najopremljenija i najspremnija, izgrađena u najkraćem mogućem roku (FOTO)

S.BABOVIĆ

25. 07. 2020. u 13:15

IZGRADNjA KOVID bolnice u Kruševcu,koja će pored beogradske, biti druga velika regionalna bolnica za lečenje pacijenata sa korona-virusom u Srbiji,krenula je u subotu u kasarni “Rasina”.

ИЗГРАДЊА КОВИД БОЛНИЦЕ У КРУШЕВЦУ Вулин: Мора да буде најопремљенија и најспремнија, изграђена у најкраћем могућем року (ФОТО)

Foto: MO/S. Babović

Kapacitet bolncie,kao što su “Novosti” pisale biće 500 bolničkih postelja,a prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina,Vojska Srbije je,po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku izgradi bolnicu.

-Dobili smo zadatak da uradimo sve što je potrebno da se ovde smeštaju ljudi koji su oboleli od kovida, da ih lečimo, da im pomognemo –ističe ministar Aleksandar Vulin koji je danas obišao radove na izgradnji višenamenske bolnice.

Ministar je podvukao i da će bolnica moći da se koristi i za druge svrhe, kada pandemija virusa bude konačno iza nas.

Foto: MO/S. Babović

ISKUSTVO IZ HALE

KRUŠEVAC je u dosadanjem toku epidemije imao iskustva sa radom posebne KOVID bolnice u Hali sportova,koja je radila od sredine aprila do sredine maja. Imala je smeštajni kapacitet od 130 kreveta, novu dijagnostičku opremu,a u vreme rada kroz nju je prošlo oko 90 pacijenata. Stručnim savetima i konkretnom podrškom u pripremi prostora učestvovale su kineske i ruske medicinsko-sanitarne delegacije, a objekat su čuvali pripadnici Garnizona Kruševac - Vojske Srbije.

- Za sada, ovo mora da bude kovid bolnica, mora da bude najopremljenija, najspremnija i mora da bude izgrađena u najkraćem mogućem roku. Vojska Srbije je obezbedila prostor, koji će biti očišćen od nepotrebnih objekata i uradili smo sve što je bilo potrebno što se tiče dokumentacije – napominje ministar Vulin,dodajući da lokalna samouprava u isto vreme pomaže u dobijanju svih potrebnih dozvola za rad, kao i na poslovima rušenja i raščišćavanja šuta.- Vojska Srbije će, kao i uvek, ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta. Tamo gde je vojska, tamo je i red i zakon i organizovanost, i naravno uspeh. Svi građani Srbije mogu da budu ponosni na svoju vojsku, ne samo kada ih brani od neprijatelja, već i kada je u stanju da naš život učini boljim, a izgraditi bolnicu u ovako kratkom roku može samo Vojska Srbije.

Foto: MO/S. Babović

 


Pukovnik Radmilo Kravić,načelnik Uprave za infrastrukturu kaže da će u bolnici će u svim sobama biti razveden medicinski gas.

-Trenutno se izvodi rušenje, a po dobijanju zadatka MO je pripremilo i poslalo zaključak Vlade za rušenje i izgradnju bolnice koji je usvojen, a na osnovu kojeg smo mi doneli Odluku o izgradnji bolnice – ističe pukovnik Kravić.-Izgradnja počinje za 7 do 10 dana, a svu neophodnu dokumentaciju za ugovaranje radova radiće Vojnograđevinska ustanova „Beograd“.

Foto: MO/S. Babović

 


Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović podvlači da je ceo projekat od izuzentog značaja za grad,ali i ovaj deo Srbije, budući da će pacijentima biti na rapsolaganju najsavremenija medicinska oprema za dijagnostiku i lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Donorstvo je herojstvo