OGLASILA SE VANJINA MAMA: Ovo je najteža psihička igra, iz suza idemo u smeh

Novosti online

12. 11. 2021. u 10:21

OVO je najteža psihička igra. Iz suza idemo u smeh, skroz smo rastrzani. Ali, zbog naše Vanje gledamo samo napred. I uskoro, nadamo se sledeće nedelje, krećemo u novu rundu.

ОГЛАСИЛА СЕ ВАЊИНА МАМА: Ово је најтежа психичка игра, из суза идемо у смех

FOTO RTRS

Ovako Milica Malović, mama male Vanje koja boluje od spinalne mišićne atrofije, govori o putu ka spasonosnom leku Zolgesmi, za koji je u rekordnom roku prikupljeno 2.500.000 evra. U trenutku kad su njeni mama i tata saopštili da imamo još samo 4 dana da skupimo novac, pre nego što preslatka devojčica napuni šest meseci (doktori su preporučili da je to rok do kad treba da primi lek), na računu Malovića bilo je milion i 400.000 evra.

Nedostajalo je više od milion evra i za samo tri dana taj novac je prikupljen.

- Bogu hvala, desilo se čudo. Ono što bi se skupljalo najmanje tri meseca, zahvaljujući dobrim ljudima u Srbiji skupljeno je za tri dana. Hvala vam, dobri ljudi, zbog vas je Vanja dobila šansu. Nezvanično smo dobili informaciju da je doktorka pogledala Vanjine snimke. Sada preostaje da sledeće nedelje uradimo analize krvi i iskreno se nadam da onda krajem sledeće nedelje i krećemo na put - priča Milica.

Mala Vanja se ne da. Kao i njeni roditelji, rođeni je borac, a sutra puni šest meseci. Ipak, bolest je uznapredovala, što se vidi i u nekim svakodnevnim aktivnostima, a najviše kada Vanja vežba sa svojim fizioterapeutom.

Kako su roditelji pričali, ona više ne može da podnese ni najprostije vežbice. Ne pomaže ni pesma fizioterapeuta, ni pesmice sa telefona, nju ovo sada prosto boli. Bolest pristiže u sve težem obliku. Njene suzice dovoljno govore, ali vežbati se mora. Zato je bilo bitno da se novac skupi što pre i da sada svi držimo fige da Vanjica ubrzo primi lek i da nas obraduje svojim oporavkom.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: ROĐENA KAO PRINCEZA, UMRLA KAO SKROMNA ŽENA: Srpska kraljica Marija je nekada bila uzor narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!