VAZDUHOPLOVNA AKADEMIJA POČINJE SA RADOM: Stipendije za četvoro najboljih kandidata

G. N.

13. 09. 2021. u 12:58

NAKON procesa akreditacije, od 4. oktobra počinje nastava u novoj državnoj vazduhoplovnoj školi "Vazduhoplovna akademija". Upis prve klase studenata na programe za pilote, avio-mehaničare i kontrolore trenutno je u toku. Četvoro najbolje rangiranih kandidata na prijemnom ispitu od države dobija punu stipendiju, koja uključuje pokrivanje troškova praktične letačke obuke i pohađanja strukovnih studija. 

ВАЗДУХОПЛОВНА АКАДЕМИЈА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ: Стипендије за четворо најбољих кандидата

vazduhoplovna akademija

Visoka škola strukovnih studija Vazduhoplovna akademija osnovana je u skladu sa potrebama triju kompanija iz sektora vazduhoplovne industrije, "MTU Maintenance Serbia", "Air SERBIA" i "Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA".

Ove kompanije potpisale su sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 5. avgusta ove godine Memorandum o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju u vazduhoplovstvu.

Vazduhoplovna akademija upisaće ove godine ukupno 72 studenta na tri smera. Svršeni srednjoškolci i drugi zainteresovani imaju rok do 15. septembra da se prijave na upis za dva smera - "Vazdušni saobraćaj" i "Vazduhoplovno mašinstvo". Studijski program Kontrola letenja za ovu školsku godinu popunjen je upisom po konkursu SMATSA.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)