MLADIĆ PUŠTEN IZ BOLNICE: Srbin iz Kosovske Mitrovice, kojeg su u utorak pretukli Albanci, stabilno

D. Z.

18. 08. 2021. u 19:12

MLADIĆ M. D. (20), iz Kosovske Mitrovice, kojeg su u utorak ujutru u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Mitrovice napala i pretukla tri lica albanske nacionalnosti, u stabilnom je stanju i on je danas pušten kući.

МЛАДИЋ ПУШТЕН ИЗ БОЛНИЦЕ: Србин из Косовске Митровице, којег су у уторак претукли Албанци, стабилно

Foto Tanjug

Njemu je, prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, za dva dana zakazana kontrola glave i levog oka.

Portparol kosovske policije za region Sever Branislav Radović, za "Novosti" potvrdio je da su tri lica privedena zbog ovog napada.

- Pripadnici istražne jedinice Mitrovica Sever priveli su tri lica i preduzimaju se sve neophodne mere kako bi se indentifikovali počinioci ovog krivičnog dela. Biće pregledani i snimci kamera sa lica mesta i očekujemo da će biti još privedenih - kaže Radović.

On je za naš list rekao i da se jedan od privedenih, kosovski Albanac E. A. (1984) nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora, a drugi napadač je pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga. Napad na M. D. je okvalifikovan kao "nanošenje lakih telesnih povreda".

Dr Zlatan Elek, Foto Tanjug

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila ovaj napad i zahteva da međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na KiM, omoguće miran život Srbima na Kosmetu.

- I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu, i Srbima crtaju metu na čelu - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

DRUGI NAPAD U AVGUSTU

IZ Kancelarije za KiM podsećaju da je, osim napada na M. D. koji se dogodio u utorak oko sat i deset minuta posle ponoći u Ulici kneza Miloša u severnom delu Kosovske Mitrovice, grupa Albanaca početkom avgusta pretukla još jednog srpskog mladića.

Prethodnog meseca fizički su napadnuti šezdesetsedmogodišnji čovek i trinaestogodišnji dečak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna