VUČEVIĆ POVODOM UNIŠTAVANJA BILBORDA: Ovo nije slika Novog Sada, već sraman čin i očekujem da će nadležni reagovati i otkriti počinioca

Z. G.

09. 08. 2021. u 16:20

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio uništavanje bilborda koji je povećen Danu sećanja na romske žrtve holokausta.

ВУЧЕВИЋ ПОВОДОМ УНИШТАВАЊА БИЛБОРДА: Ово није слика Новог Сада, већ сраман чин и очекујем да ће надлежни реаговати и открити починиоца

Foto: Grad Novi Sad

- Ovo nije slika Novog Sada. Ovo je pojedinačan i sraman čin i očekujem da će nadležni reagovati i otkriti počinioca. Ponosni smo na to što je različitost ono po čemu je naš grad prepoznatljiv i sve činimo da negujemo i razvijamo taj harmonični suživot, jer će multikulturalnost uvek biti znak prepoznavanja Novog Sada. Grad Novi Sad neguje kulturu sećanja na sve žrtve nemilih i tragičnih događaja iz prošlosti i uvek ćemo se zalagati za mir, poštovanje i toleranciju – rekao je Miloš Vučević.

Bilbord u blizini Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, postavljen povodom Dana sećanja na romske žrtve holokausta, uništen je tako što je pocepan, a na stubu iscrtan keltski krst, simbol koji koriste neonacisti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri