RHMZ HITNO UPOZORENJE: U narednih sat vremena grad, kiša i vetar - Oluja kreće prema jednom delu Srbije

Novosti online

05. 08. 2021. u 13:31

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za premeštanje olujnog nevremena od Zlatiborskom ka Kolubarskom okrugu.

РХМЗ ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: У наредних сат времена град, киша и ветар - Олуја креће према једном делу Србије

Foto: Tanjug

- U narednih sat vremena oblačnost sa pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i jakog vetra, koja je zahvatila severozapad Zlatiborskog, premeštaće se ka Kolubarskom okrugu.

Takođe, RHMZ je nešto ranije najavio lokalne pljuskove i grmljavinu na području Vojvodine i Zapadne Srbije.

- U narednih sat vremena na području Vojvodine i zapadne Srbije mestimično kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uz pojačan vetar u zoni pljuska. Na širem području Beograda u narednih sat vremena kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom - navedeno je.

Foto: RHMZ

U Beogradu je nešto posle 13 sati počeo pljusak.

Kako je i jutros najavljeno, danas se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: velika količina padavina za kratak vremenski period, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar - stoji u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na snazi su danas tri meteolarma - žuti, narandžasti i crveni. Narandžasti je na snazi u Bačkoj, Sremu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i na Kosovu i Metohiji, a crveni u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji gde se i očekuju najviše temperature. Žuti će biti samo u Banatu i jugotzapasnoj Srbiji.

Sutra će Srbija konačno moći da odahne pošto će posle dužeg vremena u većem delu Srbije na snazi biti zeleni meteoalarm, i žuti u krajevima gde se očekuje grmljavina.

Srbija bi danas, tako, trebalo da završi četvrti toplotni talas koji ju je pogodio ovog leta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije