VAKCINISAO SE "PEĆINSKI ČOVEK": Panta Petrović apeluje na sve da se imunizuju

Tanjug

03. 08. 2021. u 13:35

PIROĆANAC Panta Petrović, poznat po tome da već 15 godina živi u pećini, vakcinisao se i pozvao sve da se vakcinišu u što većem broju.

ВАКЦИНИСАО СЕ ПЕЋИНСКИ ЧОВЕК:  Панта Петровић апелује на све да се имунизују

Foto: Printskrin Youtube

Kako kaže za Tanjug, odlučio se na vakcinaciju jer se jedino tako možemo zaštititi od korone, koja lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi.

Primio sam prvu dozu vakcine, očekujem poziv za drugu dozu. Nisam se mnogo razmišljao, vakcinisali su se i svi moji prijatelji, drugari i apelujem na sve da se vakcinišu, jer smo naročito mi ljudi sa sela ugroženi. Korona lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi, rekao je Petrović.

Da se preseli u pećinu u živopisnom kanjonu Gradašničke reke, Panta se odlučio kako bi, kako kaže, imao potpunu slobodu i nijednom se nije pokajao zbog svoje odluke.

Želeo san da se vakcinišem zato što, ako dođe korona u grad, ona će da dođe i u selo gde ja živim, zato sam odlučio da se vakcinišem. Apelujem na sve da se vakcinišu jer bolest ne bira. Bolje da se vakcinišemo jer smo i tako i tako ostali malo na selu, kaže Petrović.

Poznat je kao vrsni majstor, napravio je tri mosta koja je darivao Piroćancima, a napravio je i svojevrsnu gondolu - koju on naziva "Pantino gnezdo", gde, kako kaže, rado uživa, ponekad i odrema.

O svom trošku sam napravio tri mosta, jedan u gradu, jedan ovde u kanjonu Gradašničke reke i jedan kod vodopada prema Knjaževacu. Najveći most koga sam napravio je 20 metara dugačak i pet tona težak. Sva tri mosta sam poklonio sugrađanima na korišćenje.

Napravio sam i gondolu - "Pantino gnjezdo" gde rado uživam u vožnji, cvrkutu ptica, šumu reke. Gondola je na visini od oko 40 metara, rekao je Petrović.

Iako živi u pećini, Panta je, kako kaže, omiljen među ženama, a ni sam ne zna koliko dece ima.

Bog je rekao da se množimo i Paki je tako i napravio. Priča se da jurim žene, međutim, one mene jure, a njih treba da pitate zašto je to tako. Ne znam kolko dece imam, imam ih i po inostranstvu i ovde, kaže Petrović.

Njemu ne predstavlja problem ni to što odmah iznad pećina prolazi vučja staza kojom vukovi prolaze i idu dalje ka Staroj planini.

- Vukovi prolaze noću, a kada ih čujem da se oglašavaju, ja ih pozdravim na svoj način i stavim im do znanja da ovde ima ljudi. Nakon toga, oni samo nastave svojim putem ka planini - kazao je Petrović za Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)