HITNO SAOPŠTENJE ORGANIZACIJE BUDI HUMAN: Ministarstvo uplatilo novac za lečenje Gavrila Đurđevića

Novosti onlajn

23. 07. 2021. u 16:31

ORGANIZACIJA Budi human oglasila se saopštenjem, nakon informacije da Ministarstvo zdravlja još uvek nije iplatilo novac za lečenje malog Gavrila.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БУДИ ХУМАН: Министарство уплатило новац за лечење Гаврила Ђурђевића

Foto Privatna arhiva

Saopštenje prenosimo u celosti: 

"S obzirom da su nas mnogi mediji zvali u poslednja 24h da pitaju za informaciju vezanu za sredstva koja je Vlada Republike Srbije namenila Gavrilu Đurđeviću, odlučili smo da se na ovaj način obratimo celokupnoj srpskoj javnosti i svim medijima, da ne bismo svakome ponaosob odgovarali.

- Upravo je na namenski račun malog Gavrila Đurđevića proknjižena uplata Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije u iznosu od 35.589.764,33 dinara.

Sav novac će biti korišćen za dalje lečenje malog Gavrila u skladu sa pravilnikom Budi human fondacije", navedeno je u saopštenju organizacije "Budi human". 

Podsetimo, povodom informacije da novac za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, Ministarstvo zdravlja nije uplatilo reagovao je i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je pozvao ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zahtevom da se pod hitno nađe rešenje za uplatu novca za lečenje Gavrila Đurđevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)