NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U HRVATSKU: Srbi više ne mogu bez ograničenja u komšiluk

Novosti online

01. 07. 2021. u 20:29

DRŽAVLjANI Srbije od 1. jula više ne mogu da uđu u Hrvatsku bez ograničenja, a novi propisi za ulazak biće na snazi najmanje do 15. jula, objavljeno je na zvaničnom sajtu Štaba civilne zaštite Hrvatske.

НОВА ПРАВИЛА ЗА УЛАЗАК У ХРВАТСКУ: Срби више не могу без ограничења у комшилук

Foto: Šengen viza info

Prema toj odluci, građani Srbije mogu da uđu u Hrvatsku uz ispunjavanje epidemioloških uslova ulaska koji su propisani za državljane trećih zemalja.

Ulazak u Hrvatsku bez negativnog PCR ili antigenskog testa dozvoljen je svim građanima Srbije koji su vakcinisani sa obe doze bilo koje vakcine, uz uslov da je od revakcinacije prošlo najmanje 14 dana, kao i onima koji su preležali kovid-19 u periodu od 11 dana do šest meseci pre ulaska u Hrvatsku. Preležana infekcija dokazuje se pozitivnim PCR ili antigenskim testom, a priznaje se i lekarsko uverenje o preležanom kovidu-19.

Građani Srbije koji nisu vakcinisani ili nemaju dokaz o preležanoj infekciji mogu da uđu u Hrvatsku ukoliko prilože negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test, ne stariji od 48 sati.

Deca mlađa od 12 godina koja putuju u pratnji roditelja ili staratelja izuzeta su od obaveze predočenja negativnog rezultata testa ili samoizolacije ukoliko roditelji ili staratelji ispunjavaju uslove za ulazak u Hrvatsku.

Podsetimo, državljani Srbije u periodu od 25. juna do 1. jula mogli su da uđu u Hrvatsku bez ograničenja, odnosno ulazak je bio omogućen pod istim uslovima koji su bili na snazi pre mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)