"ZVALI SU ME MLADIĆ I PAVKOVIĆ": General Vladimir Lazarević se oglasio prvi put nakon moždanog udara

Novosti online

23. 06. 2021. u 20:19

GENERAL Vladimir Lazarević (72) se oporavlja nakon moždanog udara koji je imao u petak, i kaže da se nada da je "najgore prošlo" i zahvaljuje svima koji su zvali i slali poruke podrške, kako kaže od patrijarha, saboraca do generala Mladića i Pavkovića.

ЗВАЛИ СУ МЕ МЛАДИЋ И ПАВКОВИЋ: Генерал Владимир Лазаревић се огласио први пут након можданог удара

Foto: N.Fifić

- U jednom trenutku osetite da gubite tlo pod nogama, a čini vam se već sledećeg vam nabrajaju ko je sve zvao i poslao poruke podrške. To vam da neku dodatnu unutrašnju snagu koja svakako pomaže da se brže nađete na putu oporavka - kaže general Lazarević.

Zahvaljuje se kaže, velikim profesionalcima iz Vojne bolnice u Nišu koji su mu prvu pomoć ukazali, kao i lekarima i osoblju Univerzitetskog kliničkog centra Niš u koji je potom prebačen, a koji su pomogli da i iz ove bitke izađe kao pobednik.

- Kada sam počeo da komuniciram, članovi porodice su počeli da mi čitaju ko je sve zvao i imam potrebu da se zahvalim svima koji su brinuli za moje stanje. Desetine poziva i poruka sam dobio od mojih saboraca, prijatelja, od patrijarha, državnih zvaničnika pa čak i sugrađana koje ne poznajem lično. Zvali su da pitaju kako sam i generali Ratko Mladić iz Holandije i Nebojša Pavković iz Finske. To mi mnogo znači. Bilo je "gusto" ali lekari kažu da sam zasad izbegao "opasnu zonu" pa da idemo polako - poručuje general Lazarević.

Ispred bolnice je, kako je dodao, u svakom trenutku dežuralo bar desetak njegovih nekadašnjih saboraca i građana koji su zabrinuti pratili njegovo stanje i bili na raspolaganju ukoliko zatreba da se da krv ili nešto slično. Gerneralu je to mnogo značilo i ulilo dodatnu snagu.

General Vladimir Lazarević, bio je komandant Prištinskog korpusa u vreme sukoba na Kosmetu, a potom kmandant Treće armijske oblasti Vojske Jugoslavije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije