HRVATSKI ISTORIČAR GORAN ŠARIĆ: Već 30 godina gura se narativ “Srbi su krivi za sve”

Novosti online

20. 06. 2021. u 14:26

GORAN Šarić, istoričar i katolički teolog, autor je teksta “Zapad osudio Mladića, ko će osuditi zapad?” koji je objavljen na njegovom profilu, a posle 13 minuta je obrisan.

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ГОРАН ШАРИЋ: Већ 30 година гура се наратив “Срби су криви за све”

Foto: Printskrin

- Trudio sam se da u tekstu ne dovodim u pitanje ni presudu, ni zločine, već sam postavio pitanje moralnog kredibiliteta onih koji su izazvali rat – kaže Goran Šarić.

Zapitao je, kaže, da li su Nemačka, Vatikan, Velika Britanija, Amerika odgovorni za rat i raspad Jugoslavije. Ubrzo posle objavljivanja teksta, on je obrisan.

- Čuo sam da je centrala za Fejsbuk za Balkan u Zagrebu. Ako je to tako, ne čudi me što je tekst obrisan, budući da već 30 godina konstantno gura narativ “Srbi su krivi za sve” – kaže istoričar.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!