KORONA JENJAVA, POČELA VESELJA: Mnogi mladenci čekaju na slobodan termin

M. Stanojković

20. 06. 2021. u 11:45

DA svoju ljubav krunišu brakom i u zajednički život uđu gala proslavom, nakon popuštanja epidemioloških mera, napokon mogu i mladenci.

КОРОНА ЈЕЊАВА, ПОЧЕЛА ВЕСЕЉА: Многи младенци чекају на слободан термин

Foto: privatna arhiva

Veliki broj onih koji su ulazak u bračne vode odložili za ovu godinu jer nisu želeli da samo odu pred matičara bez veselja, juče su se zavetovali na večnu ljubav. A olakšanje se osetilo i među zvanicama, od kojih je većina prvi put na većem skupu od početka pandemije. Ipak, ugostitelji, čije su sale uveliko rezervisane, uveravaju da su sve mere preduzete za bezbedna okupljanja.

Ushićenje, suze radosnice, trema i radost osećali su se ispred prestoničkih opština i crkava. Dok su mladenci nestrpljivo čekali da dođu pred oltar, muzika je uveseljavala svatove. Poslednje pripreme, dok kuma popravlja mladi šminku. A kum namešta mladoženji kravatu. Završne pripreme i pitanje "jeste li spremni".

Foto: privatna arhiva

- Spremni smo, odgovaraju uglas mladenci Jovana i Nikola. - Čekali smo toliko na ovaj dan. Zakazali smo venčanje prošle godine, ali tada zbog korone nismo uspeli da realizujemo planirano. Iako smo imali mogućnost da odemo u Opštinu i venčamo se samo uz kumove, želeli smo da to proslavimo sa svojom porodicom, rođacima i prijateljima kako dolikuje. Imamo malu tremu jer je ovo prvi veći skup kome prisustvujemo otkako je počela pandemija, ali veliki broj gostiju je vakcinisan, nadamo se da će sve proći kako treba.

Osim onih u koje su sve oči uprte, i rodbina je jedva dočekala da se ponovo nađe na okupu u većem broju.

- Konačno smo dočekali da se situacija koliko-toliko normalizuje, pa da proslavimo kao ljudi. Otkako je počela korona, viđali smo samo krug najbližih ljudi - kažu zvanice ispred jednog prestoničkog restorana.

I u matičarskoj službi Grada Beograda potvrđuju da je interesovanje parova veliko, ali da će uprkos tome svi oni koji žele da stupe u brak moći to da učine. Možda ne baš u željenom terminu, ali svakako će imati neku opciju na raspolaganju.

- Matičarima je odobren izlazak na teren i venčanja će se na terenu obavljati u skladu sa raspoloživim terminima, imajući u vidu da su se brojni mladenci ipak odlučili da se venčanje obavi u opštinskoj sali, i da su ta venčanja već zakazana, odnosno da su ti termini već popunjeni - navode u Gradskoj upravi Grada Beograda. - Ne može se reći da su matične službe prebukirane. Može se dogoditi da je termin koji mladenci žele već zakazan, ali će se njima ponuditi drugi raspoloživi termin.

NAJVIŠE NA NOVOM BEOGRADU

NAJVIŠE zakazanih venčanja u glavnom gradu je na Novom Beogradu, Paliluli, Čukarici, Zvezdari i Zemunu.

- Razlog je što su to opštine sa većim brojem stanovnika i opštine koje imaju najveći broj ugostiteljskih objekata, po mišljenju mladenaca atraktivnih za organizovanje svadbenih veselja - kažu u Gradu Beogradu.

SAMO 89 NOVOZARAŽENIH

U SRBIJI je u poslednja 24 sata potvrđeno 89 novoobolelih od virusa korona od ukupno 8. 327 testiranih. Od posledica kovida 19 preminulo je sedam osoba, dok se njih 15 nalazi na respiratorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)