VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKU NAUČNICU: Gordana Vunjak Novaković dobila nagradu Evropske organizacije za petente

J.Matijević

17. 06. 2021. u 20:53

PROFESOR doktor Gordana Vunjak Novaković dobila je nagradu publike na ovogodišnjem takmičenju koje je organizovala Evropska organizacija za petente (EPO).

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКУ НАУЧНИЦУ: Гордана Вуњак Новаковић добила награду Европске организације за петенте

Foto: Privatna arhiva

Za nju je glasalo putem društvenih mreža više od 30.000 ljudi iz celog sveta. Ceremonija i nagrade su ove godine, organizovane onlajn zbog situacije sa pandemijom COVID - 19.

Svi nominovani su pratili dodeljivanje nagrada, a nakon što je pročitano da je profesorka Vunjak dobitnik ovog priznanja, ona je uzbuđeno saopštila da nije očekivala nagradu, ali da je od srca zahvalna svima. Na pitanje voditelja programa da li je ikada u detiunjstvu pomišljala da će biti veliki naučnik ona je odgovorila:

- Oduvek sam bila sklona nauci i dok sam se školovala u Srbiji i dok sam studirala na Univerzitetu u Beogradu, ali i dok sam se usavršavala u Bostonu - rekla je srpska naučnica.

Tokom ceremonije prilikom predstavljanja kandidata profesorka Gordana Vunjak Novaković je predstavljena kao naučnik iz Srbije, a voditelj programa joj se prilikom uključenja, obratio sa: "Dobro veče" na srpskom jeziku.

Nagradu za životno delo dobio je Nemac Karl Leo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost