STIGLE VAKCINE: Premijerka dočekala novi kontingent Sinofarm cepiva (VIDEO)

Novosti online

27. 05. 2021. u 07:27 >> 07:49

NA beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo avion sa novim dozama Sinofarm vakcina protiv koronavirusa.

СТИГЛЕ ВАКЦИНЕ: Премијерка дочекала нови контингент Синофарм цепива (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Avion sa pola miliona doza vakcina kineske kompanije Sinofarm sleteo je jutros na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Isporuku novog kontigneta vakcina dočekale su na aerodromu predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Predsednica vlade Ana Brnabić zahvalila je kineskoj vladi i Sinofarmua jer su pokazali pouzdanost "koju niko nije očekivao u ovako teškim trenucima".

- Evo ,ovo je poslednji kontingent i ovim dočekom su nam kinezi isporučili sve vakcine koje smo s njima ugovorili. Od Sinofarma smo do sad poručili 4 miliona vakcina.

- Zahvalni smo i što su učinili mnogo više nego što je bilo ugovoreno i što su u najkraćem roku uručili četiri miliona doza vakcina. KIneska vojska je poslala 200.000 doza, tako da smo ukupno dobili 4.200.000 doza Sinofarm vakcina", istakla je Brnabić.

- Uspeli smo da dođemo do 45,3 odsto vakcinisanih ali to nije dovoljno za kolektivni imunitet. Zato pozivam sve, naročito mlade da se vakcinišu i da završimo s pandemijom- objasnila je premijerka.

- Ovo je osmi let, ali od početka pandemije, dočekali smo još 58 aviona i tri teretna voza kojima je stigla medicinska pomoć koju smo dobili ili kupili od Kine- naglasila je Brnabić.

Veliko hvala, Srbija ovo nikad neće zaboraviti.

- Od januara do sada stiglo je 4 miliona doza i mogu da kažem da je Sinofarm ispoštovao sve rokove koje su dogovorili. to pakzuje da su Srbija i Kina prijatelji, nadamo se da ćemo zajedničkim snagama pobediti ovu epidemiju- izjavila je Čen Bo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!