- DPS autokratski režim prošlosti opet pokušava da gradi bedeme među narodima, među prijateljima i među braćom. Opet se zdravstvena struka stavlja pod tepih i podređuje političkim interesima. Odluka o daljem zatvaranju granica za građane Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, deo je iste agende u kojoj je upisan i plan o skrnavljenju simbola i uništavanju spomenika kulture. Dakle, podizanje tenzija i podsticanje međunacionalnih svađa je misija DPS-a u skladu sa kojom se kroje različite tehnike i donose različite odluke, kao, između ostalih, i poslednja, o neotvaranju granica sa najbližim susednim državama: Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Severnom Makedonijom.

Ovo je saopštio poslanik Demokratske Crne Gore Dženan Kolić, odgovarajući tako na stav zvanične Crne Gore da ne otvori granicu prema najbližim susedima, nazivajući ovu odluku direktnom posledicom pećinskog nacionalizma koji je ukorenjen na mržnji prema drugom i drugačijem, usmerenom na opstanak autokratske garniture, pljačkanje naroda i enormno bogaćenje.

- Međunarodno poznate i dokazane autokrate, spremne su da po cenu dodatnog ugrožavanja turističke sezone i sakaćenja budžeta naše zemlje, igraju ideološko-identitetske predstave, sračunate na prikupljanje političkih poena uoči predstojećih izbora. Odnosi Crne Gore sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Severnom Makedonijom, kao i sa svim drugim državama, moraju biti bratski i prijateljski, i nikada ne smeju biti ugroženi bilo čijim političkim interesima i zakulisnim igrankama. Braćo Srbi, Muslimani, Makedonci, dobrodošli ste u Crnu Goru, državu časnih, poštenih i mirnih ljudi svih vera i nacija. Crnu Goru, koja želi da neguje bratske odnose sa svima, ali i da očuva multikulturalnost i multikonfesionalnost koji neguje vekovima. U našem regionu podele moraju postati prošlost, a bratski odnosi budućnost naših država. Zato se radujem dolasku svih vas u našu kuću Crnu Goru. Svih, osim pojedinaca među kojima je Svetozar Marović koji je svojim poslednjim boravkom oteo građanima desetine miliona evra - kaže Kolić, koji ističe da je nažalost, DPS prepreka bratskim odnosima, prepreka dobrosusedskim odnosima, prepreka miru, slozi i zajedništvu.

- Zbog toga moramo zajedno i još u temelju rušiti bedeme koje oni političkim igrankama pokušavaju da grade među građanima. Tako se grade mostovi prijateljstva, ljubavi, bratske sloge, solidarnosti i saradnje - kaže Kolić, koji se nedavno ped jednom džamijom u Podgorici molio za tada utamničenog episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.