Dečak (11) KRITIČNO posle PADA sa zgrade Doma Drinka Pavlović: Lekari nadgledaju njegovo stanje, prognoze nezahvalne

Š. M.

utorak, 07. 07. 2020. u 06:35

Дечак (11) КРИТИЧНО после ПАДА са зграде Дома Дринка Павловић: Лекари надгледају његово стање, прогнозе незахвалне
M. S. se i dalje nalazi na jedinici intenzivne nege
STANjE dečaka M. S. (11), koji je 2. jula pao sa trećeg sprata zgrade Doma za decu i omladinu "Drinka Pavlović", i dalje je kritično, rekli su za "Novosti" u Urgentnom centru.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je u petak, 3. jula, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada ove socijalne ustanove.

Dečak je, prema nezvaničnim informacijama, igrajući se pokušao da pređe sa terase na terasu objekta na oko 10 metara visine, ali se okliznuo i pao. On je sa teškim povredama glave hitno prebačen u Urgentni centar, gde su ga doktori odmah operisali.

- M. S. se i dalje nalazi na jedinici intenzivne nege i njegovo zdravstveno stanje je i dalje kritično - kažu za "Novosti" u Urgentnom centru. - Lekari stalno nadgledaju njegovo stanje, ali su prognoze i dalje nezahvalne.

Od Doma "Drinka Pavlović" traženo je da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o svim činjenicama i okolnostima tog događaja, o do sada preuzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih za nezgodu, kao i kopiju cele dokumentacije.

Nadležni iz Doma još se nisu oglašavali povodom ovog slučaja. Takođe, ulaz u ovu socijalnu ustanovu nije moguć zbog pandemije virusa korona i poštovanja epidemioloških mera.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije