NOVA višespratnica niče u Ulici Jurija Gagarina, u novobeogradskom bloku 58, koji se nalazi u blizini Toplane "Novi Beograd". Prema informacijama koje su vidljive na tabli koja je postavljena ispred gradilišta, reč je o stambeno-poslovnom objektu čija bi prva faza radova trebalo da bude gotova do kraja ove godine. Zgrada bi trebalo da ima devet spratova, a kompletno uređenje kompleksa, prema najavama, očekuje se na leto 2021. godine.

Stambeno-poslovni blok, čija je izgradnja počela u martu prošle godine, nosiće simboličan naziv "Sakura park", zbog plana investitora da oko čitavog kompleksa zasade japanske trešnje. U okviru ovog projekta planirana je izgradnja dveju povezanih višespratnica od devet spratova, sa 228 stanova i 12 poslovnih apartmana, kao i gotovo 5.000 metara komercijalnog i poslovnog prostora.

PROČITAJTE JOŠ - Uz stanove niče sportski centar i akva-park: Novi kompleks uz Zvezdarsku šumu

Površina celog kompleksa podeljena je na tri podzemne i jedanaest nadzemnih etaža (3Po+Pr+9+Ps),a stanarima će na raspolaganju biti i prostrana podzemna garaža sa 321 parking-mestom.

Grubi radovi na zgradi su pri kraju, a neimari bi uskoro trebalo da počnu da rade fasadu. Ispred dve prostrane zgrade u planu je i izgradnja parka veličine 1,4 hektara, koji će biti prožet stazama, fontanama i japanskim trešnjama.