Devet spratova, podzemna garaža, fontane i japanske trešnje oko kompleksa: Sekura park „niče” uz toplanu Novi Beograd

L. Đ. T.

utorak, 18. 02. 2020. u 17:42

Девет спратова, подземна гаража, фонтане и јапанске трешње око комплекса: Секура парк „ниче” уз топлану Нови Београд

Nići će zgrade i sa devet spratova foto Ž. Knežević

Gradi se stambeno-poslovni kompleks u Ulici Jurija Gagarina
NOVA višespratnica niče u Ulici Jurija Gagarina, u novobeogradskom bloku 58, koji se nalazi u blizini Toplane "Novi Beograd". Prema informacijama koje su vidljive na tabli koja je postavljena ispred gradilišta, reč je o stambeno-poslovnom objektu čija bi prva faza radova trebalo da bude gotova do kraja ove godine. Zgrada bi trebalo da ima devet spratova, a kompletno uređenje kompleksa, prema najavama, očekuje se na leto 2021. godine.

Stambeno-poslovni blok, čija je izgradnja počela u martu prošle godine, nosiće simboličan naziv "Sakura park", zbog plana investitora da oko čitavog kompleksa zasade japanske trešnje. U okviru ovog projekta planirana je izgradnja dveju povezanih višespratnica od devet spratova, sa 228 stanova i 12 poslovnih apartmana, kao i gotovo 5.000 metara komercijalnog i poslovnog prostora.

PROČITAJTE JOŠ - Uz stanove niče sportski centar i akva-park: Novi kompleks uz Zvezdarsku šumu

Površina celog kompleksa podeljena je na tri podzemne i jedanaest nadzemnih etaža (3Po+Pr+9+Ps),a stanarima će na raspolaganju biti i prostrana podzemna garaža sa 321 parking-mestom.

Grubi radovi na zgradi su pri kraju, a neimari bi uskoro trebalo da počnu da rade fasadu. Ispred dve prostrane zgrade u planu je i izgradnja parka veličine 1,4 hektara, koji će biti prožet stazama, fontanama i japanskim trešnjama.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)