Selfi u zatvoru i među oblacima: Otvoren jedinstveni prostor za ljubitelje fotografisanja (FOTO)

S. V.

11. 12. 2019. u 07:51

Селфи у затвору и међу облацима: Отворен јединствени простор за љубитеље фотографисања (ФОТО)

U ponudi je čak 20 instalacija Foto P. Milošević

Snimci u Muzeju, pa postavljanje na društvene mreže
LjUBITELjI "selfi" fotografija dobili su svoju malu oazu. Danas, 11. decembra se otvara prvi "Selfi muzej". Ovaj koncept, namenjen mladim generacijama koje uživaju u objavljivanju fotografija na društvenim mrežama, postoji u dvadesetak svetskih gradova, a kod nas se nalazi u Ulici Jurija Gagarina 155 u Novom Beogradu. Ova postavka biće do 24. februara.

Reč je o postavci sa više od 20 instalacija, koje je kreirala Jelena Obrenović Damnjanović. Maštovito oslikane prostore za fotografisanje zadovoljiće i one najzahtevnije. Na jednom mestu može se napraviti "selfi" u mračnoj zatvorskoj ćeliji sa rešetkama, beloj kadi sa zlatnim lopticama, na dnu mora poput sirene, sa optičkim varkama, u oblacima... Takođe, moguće je napraviti i fotografiju, na kojoj deluje da osoba koja se slika stoji na vrhu zgrade.

- U pitanju je postavka koja je prilagođena "Instagramu", gde pripadnici svih generacija mogu praviti svoja mala umetnička dela, duhovite fotografije i video-zapise, pokazati kreativnost i zabaviti se - rekla je Sanja Radan, menadžerka za odnose sa javnošću.

Muzej "selfija" biće otvoren svakog radnog dana, od 13.00 do 22.00, a vikendom od 10.00 do 22.00. Cena ulaznice je 300 dinara.

Foto P. Milošević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije