Selfi u zatvoru i među oblacima: Otvoren jedinstveni prostor za ljubitelje fotografisanja (FOTO)

S. V.

11. 12. 2019. u 07:51

Snimci u Muzeju, pa postavljanje na društvene mreže

Селфи у затвору и међу облацима: Отворен јединствени простор за љубитеље фотографисања (ФОТО)

U ponudi je čak 20 instalacija Foto P. Milošević

LJUBITELJI "selfi" fotografija dobili su svoju malu oazu. Danas, 11. decembra se otvara prvi "Selfi muzej". Ovaj koncept, namenjen mladim generacijama koje uživaju u objavljivanju fotografija na društvenim mrežama, postoji u dvadesetak svetskih gradova, a kod nas se nalazi u Ulici Jurija Gagarina 155 u Novom Beogradu. Ova postavka biće do 24. februara.

Reč je o postavci sa više od 20 instalacija, koje je kreirala Jelena Obrenović Damnjanović. Maštovito oslikane prostore za fotografisanje zadovoljiće i one najzahtevnije. Na jednom mestu može se napraviti "selfi" u mračnoj zatvorskoj ćeliji sa rešetkama, beloj kadi sa zlatnim lopticama, na dnu mora poput sirene, sa optičkim varkama, u oblacima... Takođe, moguće je napraviti i fotografiju, na kojoj deluje da osoba koja se slika stoji na vrhu zgrade.

- U pitanju je postavka koja je prilagođena "Instagramu", gde pripadnici svih generacija mogu praviti svoja mala umetnička dela, duhovite fotografije i video-zapise, pokazati kreativnost i zabaviti se - rekla je Sanja Radan, menadžerka za odnose sa javnošću.

Muzej "selfija" biće otvoren svakog radnog dana, od 13.00 do 22.00, a vikendom od 10.00 do 22.00. Cena ulaznice je 300 dinara.

Foto P. Milošević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije