ZBOG radova na toplovodnoj mreži u Crnotravskoj ulici na Banjici, već desetak dana traju velike gužve i nepregledne kolone automobila na toj saobraćajnici. Žuta traka je potpuno raskopana, tako da je radnim danima, posebno u popodnevnim satima, za prolazak 100 metara ulice potrebno više od pola sata.

Ekipe "Elektrana" počele su ugradnju novih cevi prošle nedelje, kada su radnici zauzeli traku za autobuse i trolejbuse, i od tada je četvorotočkašima znatno otežana prohodnost, jer je u funkciji samo jedan pravac. Reporteri "Novosti" uverili su se da velikih gužvi svakodnevno ima, a svoje negodovanje pokazali su i građani ovog dela prestonice.


- Najveće gužve su od 17.00 do 19.00, mada kolaps često bude i čitavog dana. Kada autobusi stanu da prime putnike, odmah se stvori kolona od nekoliko stotina metara. Blizu se nalaze i semafori, pa to sve znatno otežava situaciju - ogorčeno ističu žitelji Banjice.


Pre sređivanja toplovoda u Crnotravskoj ulici, radnici su zaposeli Ulicu Bahtijara Vagabazde kako bi ugradili nove cevi. Prema rečima stanara te ulice, nekada se po sat stajalo u koloni, a sada se isti problem ponovio.


Pročitajte i: Unikatne nadstrešnice u prestonici: Čekanje prevoza u "sremskoj kućici"


- Stajalište koje se ovde nalazi nije izmešteno, već je postavljen "mostić" od dasaka kako bismo sa trotoara ušli u vozila gradskog prevoza. Ovo je jedna od najfrekventnijih ulica na Banjici, tako da je neverovatno da se radovi na toplovodu izvode u novembru - čude se oni.